Για λόγους κοινωνικούς, που δεν είμαστε στο κατάλληλο site για να συζητήσουμε, υπάρχουν ακόμα κορίτσια και γυναίκες που δεν γνωρίζουν πολύ καλά την περίοδό τους. Όπως επίσης υπάρχουν και πολλοί άντρες που δεν γνωρίζουν καθόλου πώς λειτουργεί η περίοδος της γυναίκας. Και η έλλειψη γνώσης αντιμετωπίζεται μόνο με ένα πράγμα, σωστά;

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες απορίες γύρω από την γυναικεία περίοδο:

Τι συμβαίνει αν δεν μου έρθει περίοδος έναν μήνα;

Συμβαίνει. Είναι πολύ φυσιολογικό να μην είναι "εντελώς φυσιολογικός" ο κύκλος σας. Επηρεάζεται από πολλά πράγματα, όπως το πόσο γυμνάζεστε, τα επίπεδα του στρες αλλά και την γενικότερη υγεία. Αν συμβεί όμως δύο φορές στην σειρά, καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Γιατί τα ταμπόν έχουν διαφορετικά μεγέθη;

Ένα πιο μεγάλο ταμπόν μπορεί να απορροφήσει μεγαλύτερες ποσότητες αίματος, συνεπώς διαλέγετε το μέγεθος ανάλογα με το πόσο έντονα αιμορραγείτε. Μην χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο ταμπόν απ' ό,τι χρειάζεστε, και αποφύγετε να το χρησιμοποιείτε στον ύπνο - προτιμήστε σερβιέτα που είναι πιο υγιεινή επιλογή για την νύχτα.

Τα ταμπόν και το τοξικό σοκ τι ιστορία είναι;

Παλιά. Είναι πάρα πολύ σπάνιο να συμβεί, και ο μικρός κίνδυνος μειώνεται ακόμα περισσότερο αν χρησιμοποιείτε σωστά το ταμπόν και το αλλάζετε κάθε τέσσερις ώρες.

Πόσο έντονη είναι η ροή μου;

Πιθανότατα λιγότερο έντονη απ' ό,τι σας φαίνεται. Κατά μέσο όρο, μια περίοδος ισοδυναμεί με 3-4 κουταλιές της σούπας αίμα - και συγγνώμη για αυτή την αναλογία, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος. Αν χρησιμοποιείτε πάνω από 10 σερβιέτες ή ταμπόν την ημέρα, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Πόσο ακριβώς πρέπει να διαρκεί η περίοδος;

Τυπικά; Τρεις με πέντε ημέρες. Κανονικά; Οτιδήποτε ανάμεσα σε δύο και επτά. Αν όμως η αιμορραγία συνεχίσει για περισσότερες από επτά ημέρες, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Μπορώ να μείνω έγκυος όταν έχω περίοδο;

Ναι, ακόμα κι όσο αιμορραγείτε. Το σπέρμα επιβιώνει αρκετά μέσα για να προλάβει να γονιμοποιήσει ένα ωάριο. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό ποικίλουν από γυναίκα σε γυναίκα και είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν. Συνεπώς, μιλήστε με τον γιατρό σας για τις προσωπικές σας ανησυχίες και ενημερωθείτε για τις λύσεις.

Γιατί πρήζομαι όταν έχω περίοδο;

Το σώμα κρατάει περισσότερο νερό εκείνη την στιγμή. Για να το αντιμετωπίσετε, περιορίστε αλάτι και καφέ εκείνες τις μέρες, και προσπαθήστε να κάνετε λίγη χαλαρή γυμναστική. Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν να ρυθμιστεί καλύτερα και η διάθεσή σας, που μπορεί να επηρεαστεί λόγω των ορμονών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας
Goody's-Everest: Επέκταση στο εξωτερικό με 9 νέα σημεία έως το τέλος του 2024
Νέα εξαγορά από την οικογένεια Σκλαβενίτη