Οι αυτοαναφερόμενες νυχτερινές εφιδρώσεις και οι εξάψεις συνδέονται με σκορ κατάθλιψης σε γυναίκες μέσης ηλικίας, αλλά μόνο οι νυχτερινές εφιδρώσεις συνδέονται με σκορ στρες, αναφέρει έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της North American Menopause Society.

Η Sofiya I. Shreyer, του University of Massachusetts Amherst, αξιολόγησε αν γυναίκες που αναφέρουν νυχτερινές εφιδρώσεις διαφέρουν στα επίπεδα στρες ή κατάθλιψης από γυναίκες που αναφέρουν εξάψεις, Η ανάλυση περιέλαβε απαντήσεις σε συνεντεύξεις από 200 γυναίκες 45 έως 55 ετών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 70% των γυναικών της έρευνας είχαν εξάψεις και το  63% εμφάνισαν νυχτερινές εφιδρώσεις τις προηγούμενες 2 εβδομάδες.

Η υψηλότερη συχνότητα των εξάψεων συνέβαινε τη νύχτα (54%).

Μετά από προσαρμογή για κατάσταση εμμηνόπαυσης, οικονομική άνεση και γάμο, οι νυχτερινές εφιδρώσεις συνδέονταν σημαντικά με την κατάθλιψη και το στρες, ενώ οι εξάψεις συνδέονταν σημαντικά μόνο με την κατάθλιψη.

Σε γυναίκες που ανέφεραν την υψηλότερή συχνότητα εξάψεων τη νύχτα, τα σκορ κατάθλιψης αλλά όχι στρες ήταν σημαντικά υψηλότερα μετά από προσαρμογή για την κατάσταση εμμηνόπαυσης, την οικονομική άνεση και τον γάμο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συζητήθηκε κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας
Γ. Παππάς στο iatronet.gr: Τι μας ανησυχεί με τη γρίπη των πτηνών
Νεότερες Εξελίξεις στην αρθροσκόπηση ώμου