Τρεις διακρίσεις απέσπασε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ως επιβράβευση της εφαρμογής καλών πρακτικών και καινοτόμων δράσεων. Το Νοσοκομείο ξεχώρισε για άλλη μια χρονιά, με δύο χρυσά και ένα αργυρό βραβείο, στη διοργάνωση των Healthcare Business Awards 2022. Οι βραβεύσεις αφορούν στις κατηγορίες «Πρωτοπορία στην Επείγουσα Ιατρική», «Διαχείριση Νοσημάτων και Δημόσιας Υγείας» και «Σύστημα Ιατρονοσηλευτικού Φακέλου Υγείας» και η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας, της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι διακρίσεις:

  • Χρυσό βραβείο για την εφαρμογή μηχανικής θρομβεκτομής

Τον τελευταίο χρόνο, το Νευρολογικό Τμήμα εφαρμόζει με επιτυχία τη μηχανική θρομβεκτομή. Πρόκειται για την πρωτοπόρα θεραπεία αφαίρεσης του ενδοαρτηριακού θρόμβου με τη χρήση ενδοαγγειακών μεθόδων ως θεραπευτική επιλογή για αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια μεγάλων αγγείων του εγκεφάλου. Η μέθοδος εφαρμόζεται με τη συνεργασία ομάδας του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως.

  • Χρυσό βραβείο για την ψηφιακή ανίχνευση ασθενών «υποψήφιων» για PostCovid-19 σύνδρομο

Με ψηφιακό τρόπο, μέσω αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, εντοπίζονται πλέον οι ασθενείς που είναι «υποψήφιοι» να αναπτύξουν Post Covid-19 σύνδρομο, στο PostCovid-19 Ιατρείο του Πνευμονολογικού Τμήματος και τη Γ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική. Η καινοτομία, που διευκολύνει την ανίχνευση, ιεράρχηση και παρακολούθηση ασθενών οι οποίοι διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν το σύνδρομο, αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της εταιρίας Collaborate Healthcare -Καινοτόμες Υπηρεσίες Υγείας ΙΚΕ και του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Νοσοκομείου.

  • Ασημένιο βραβείο για τον ατομικό φάκελο υγείας ασθενή

Η Υπηρεσία Πληροφορικής του Νοσοκομείου ανέπτυξε τον ατομικό φάκελο υγείας ασθενή. Τα ιατρικά δεδομένα για κάθε ασθενή ενημερώνονται δυναμικά, μετά από κάθε επίσκεψη, είναι αναζητήσιμα και επιτρέπουν την εύκολη και αποτελεσματική διακίνηση ανάμεσα στον ασθενή και τον γιατρό της επιλογής του, εντός ή εκτός του Νοσοκομείου. Μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και εφαρμογών για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, κάθε νοσηλευόμενος μπορεί να προσπελάσει τις ιατρικές του πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ασφαλές περιβάλλον, μέσω των διαδικασιών αυθεντικοποίησης χρηστών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (taxis).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]