Επαναλαμβάνεται την Τρίτη η ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για τους εμβολιασμούς κατά της CoViD.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Τρίτης για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου CoViD από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους

Το ενδιαφέρον για εμβολιασμό παραμένει χαμηλό, παρά την επικείμενη έναρξη του χειμερινού κύματος, όπως προβλέπει το ECDC και ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στη χώρα μας έχουν φτάσει τους 7.640.228, εκ των οποίων οι 6.659.591 αφορούν χορήγηση αναμνηστικής δόσης.

Ενδεικτικό του χαμηλού ενδιαφέροντος είναι πως την εβδομάδα 20 έως 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν 66.094 εμβολιασμοί, δηλαδή λίγο περισσότεροι από 9.000 ανά ημέρα.

Η χορήγηση επικαιροποιημένων εμβολίων αφορά ελάχιστους Έλληνες, καθώς έχουν εμβολιαστεί λιγότεροι από 60.000 με εμβόλιο που καλύπτει την παραλλαγή Όμικρον 1 και λιγότεροι από 200.000 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της Όμικρον 4 και Όμικρον 5.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), το ποσοστό λήψης της πρώτης αναμνηστικής δόσης στην Ευρώπη είναι της τάξης του 65% σε άτομα 18 ετών και άνω και 84,4% στα άτομα άνω των 60 ετών.

Η λήψη δεύτερης αναμνηστικής δόσης (τέταρτης) αφορά το 9,2% του ευρωπαϊκού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω, ενώ ανεβαίνει στο 19,3% σε άτομα άνω των 60 ετών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακαποθήκες: Το τέμπο δίνουν οι ιδιώτες
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food