Προβληματισμός επικρατεί στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων, από την πίεση που προκαλεί η ακρίβεια στους προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), υπάρχει αύξηση 40% στις τιμές με τις οποίες προμηθεύονται τα διάφορα είδη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος (φωτογραφία) υπογραμμίζει πως ίδιες ανατιμήσεις και στο υγειονομικό υλικό με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να εμφανίζουν τώρα στο τέλος του έτους σοβαρές ελλείψεις σε υλικά. "Λείπουν χειρουργικά υλικά και αναβάλλονται χειρουργεία", σημειώνει.  

Όπως αναφέρει, οι τιμές αγοράς για τα νοσοκομεία στα οπωροκηπευτικά, στα κρέατα και στα τρόφιμα διαμορφώνονται με βάση τις μέσες τιμές που ορίζει η κάθε διοικητική περιφέρεια στο κάθε προϊόν.

"Οι μέσες τιμές στη περιφέρεια στα συγκεκριμένα προϊόντα που περιλαμβάνει το καλάθι του νοικοκυριού σε σχέση με την αρχή του έτους αυξήθηκαν 40%. Οι συμβάσεις που έχουν συνάψει τα νοσοκομεία με τους προμηθευτές αναθεωρούνται με αύξηση 40% περίπου", εξηγεί. 

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, οι προυπολογισμοί των νοσοκομείων βρίσκονται στο κόκκινο, κατάσταση που επιδεινώνεται από τις μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια.

"Να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των προϋπολογισμων τους ή να μπει φρένο στις ανατιμήσεις των προϊόντων", υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]