Η Κίνα σταμάτησε να αναφέρει αυτά που ταξινομεί ως «ασυμπτωματικά» κρούσματα κορωνοϊού, ως μέρος της αλλαγής πολιτικής από τη "zero Covid".

Τα ασυμπτωματικά περιστατικά αποτελούν την πλειονότητα των καταγραφόμενων, με περισσότερα από 5.000 από τα περίπου 7.500 που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Οι επίσημοι αριθμοί κρουσμάτων έχουν ήδη αρχίσει να αποκλίνουν από την πραγματικότητα των εκτεταμένων κρουσμάτων που παρατηρούνται σε ολόκληρη τη χώρα, αφού η Κίνα μείωσε τις απαιτήσεις για τεστ ως μέρος της υποχώρησης από τους αυστηρούς κανόνες. Οι επίσημοι ημερήσιοι αριθμοί έχουν πέσει δραματικά από το υψηλό σχεδόν 40.000 στα τέλη Νοεμβρίου.

Η αρμόδια υπηρεσία ανακοίνωσε μόλις 2.249 τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα την Τετάρτη, μετά την εξαίρεση των ασυμπτωματικών. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είπαν ότι το Πεκίνο, η πρωτεύουσα της χώρας, έχει ελλείψεις σε ορισμένες ιατρικές προμήθειες καθώς ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα, ενώ η μοντελοποίηση έχει δείξει ότι η χώρα θα μπορούσε να δει 1 εκατομμύριο θανάτους αυτόν τον χειμώνα, εάν καταργηθούν περαιτέρω οι περιορισμοί.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό