Τις εβδομάδες πριν το επόμενο διαγώνισμά τους, αγχωμένοι φοιτητές μπορεί να θελήσουν να προσθέσουν καρύδια στην καθημερινή τους διατροφή.

Σε πρόσφατη έρευνα, το σκορ ψυχικής υγείας φοιτητών όπως αναγέρθηκε από τους ίδιους και βιοδείκτες γενικής υγείας επηρεάστηκαν θετικά από την κατανάλωση καρυδιών κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών τους.

Η έρευνα του University of South Australia δημοσιεύτηκε στο Nutrients, και αναφέρει ότι τα καρύδια ενδεχομένως μετριάζουν την αρνητική επίδραση του ακαδημαϊκού στρες στην εντερική χλωρίδα, ιδιαίτερα στα κορίτσια.

Οι Mauritz Herselman και Larisa Bobrovskaya, δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα προστίθενται στις ενδείξεις που συνδέουν τα καρύδια με βελτιωμένη υγεία του εγκεφάλου και του εντέρου.

Ογδόντα φοιτητές χωρίστηκαν σε ομάδες παρέμβασης και ελέγχου και αξιολογήθηκαν σε 3 περιόδους-στην έναρξη του εξαμήνου, (13 εβδομάδες) κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και 2 εβδομάδες μετά από αυτές. Η ομάδα της παρέμβασης κατανάλωνε καθημερινά καρύδια για 16 εβδομάδες σε αυτές τις 3 χρονιές περιόδους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν περίπου μισό φλιτζάνι καρύδια την ημέρα είχαν βελτίωση στους δείκτες ψυχικής υγείας (όπως αναφέρθηκαν από τους ίδιους.

Είχαν επίσης βελτίωση στους μεταβολικούς βιοδείκτες και τη γενική ποιότητα ύπνου μακροπρόθεσμα.

Φοιτητές της ομάδας ελέγχου ανέφεραν αυξημένο στρες και κατάθλιψη το διάστημα πριν τις εξετάσεις σε αντίθεση με την ομάδα κατανάλωσης καρυδιών.
Οσοι κατανάλωναν καρύδια, επίσης ανέφεραν σημαντική μείωση των αισθημάτων που αυνδέονται με κατάθλιψη έναντι της ομάδας ελέγχου.

Χρειάζονται περισσότερες έρευνες, καθώς ο αριθμός των αντρών στην έρευνα ήταν μικρότερος.

 

Πηγές:
Nutrients,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD