Όποιος κάνει μία εξέταση στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα θα τα παίρνει με την εφαρμογή "my health" τα αποτελέσματα, χωρίς να χρειάζεται να έρθει να περιμένει.

Αυτό ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στο Action24, είπε πως έχουν μπει στην εφαρμογή 431 εξετάσεις, που αποτελούν το 90% των εξετάσεων που γίνονται σε πρώτη φάση και 55 νοσοκομεία.

"Μέσα στο επόμενο δίμηνο - τρίμηνο, θα είναι όλα τα νοσοκομεία και το σημαντικό είναι ότι στην πορεία θα είναι και μεταξύ τους διασυνδεδεμένα τα νοσοκομεία, που σημαίνει ότι όταν κάποιος πάει σε ένα νοσοκομείο θα μπορούν να δουν άμεσα τι εξετάσεις έχει κάνει και γενικώς τον ιατρικό του φάκελο", εξήγησε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό έχει τρία σημαντικά σημεία: Το πρώτο σημαντικό είναι πρώτα απ΄ όλα ότι ο ίδιος ο ασθενής ξέρει τι εξετάσεις κάνει κι έτσι εξυπηρετείται γρήγορα. Το δεύτερο είναι ότι ο γιατρός έχει άμεση πρόσβαση, άρα κερδίζουμε χρόνο και το τρίτο είναι ότι έτσι μπορείς να παρακολουθήσεις και γενικότερα την κατανάλωση που γίνεται στον τομέα της υγείας, είτε αυτό είναι υπερσυνταγογράφηση, είτε πολυφαρμακία.

"Είναι ουσιαστικά η πρώτη φάση του ιατρικού φακέλου, που υπολογίζουμε με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι μέσα σε ένα χρόνο θα είναι πια έτοιμος συνολικά ο ιατρικός φάκελος", είπε, για να σημειώσει:

"Όλα τα διαγνωστικά και όλες οι κλινικές ουσιαστικά στην πορεία θα μπουν στην εφαρμογή. Ήδη, αυτή τη στιγμή έχουν μπει κάποιες πρώτες εταιρείες".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]
Συνάντηση Γεωργιάδη - Ζαχαράκη για το δημογραφικό