Μία νέα στρατηγική φαίνεται πως ακολουθεί η διοίκηση του νοσοκομείου "Αττικόν", προκειμένου να μην εμφανίζει μαζική ανάπτυξη ράντζων κατά την εφημερία.

Όπως καταγγέλλεται από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μετακινούνται 24 ασθενείς που δεν μπορούν να απορροφηθούν από τις παθολογικές κλινικές, στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου, δυναμικότητας 40 κλινών.

Για το θέμα έχει εκδοθεί και σχετικό έγγραφο από τον διοικητή, το οποίο παρατίθεται πιο κάτω.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, η απόφαση ελήφθη προκειμένου να κρυφτούν τα ράντζα και είναι επικίνδυνη.

"Σήμερα, νοσηλεύονται 15 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα, μαζί με τις γυναίκες της μευτικής, γυναικολογικής κλινικής. Οι μαίες παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα σε παθολογικά περιστατικά", τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ως απαράδεκτη.

"Αυτή δεν είναι λύση στα ράντζα των νοσοκομείων", αναφέρει, τονίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων, ενώ το επίπεδο ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας δεν είναι ίδιο. "Εάν είναι να επιλυθεί με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα των ραντζων, καλύτερα τα ράντζα", σχολιάζει.

Ο κ. Γιαννάκος προτείνει να ανοίξει το Νοσοκομείο Λοιμωδών, το οποίο έκλεισε πριν από μία δεκαετία και καλεί τον υπουργό Υγείας να αποσύρει την εντολή του διοικητή.

Πλεύρης

Μιλώντας για το θέμα των ράντζων στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε την Παρασκευή πως χθες στο Λεκανοπέδιο αναπτύχθηκαν συνολικά 8 ράντζα, τα οποί θα απορροφηθούν σήμερα.

"Ο Ευαγγελισμός κινείται πλέον χωρίς να βγάζει επικουρικές κλίνες και το πιο δύσκολο νοσοκομείο που ήτανε το Αττικόν, από τα 120, αυτή τη στιγμή κινείται κάτω από τα 40", σημείωσε.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]
Συνάντηση Γεωργιάδη - Ζαχαράκη για το δημογραφικό