Οι 26χρονοι Δημήτρης και Σωτήρης είχαν πάει στην Αθήνα για να δουν τις κοπέλες τους και επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη με τη μοιραία αμαξοστοιχία. Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης παραμένουν αγνοούμενοι. Συγγενής του ενός δήλωσε πως ακόμη οι οικείοι βρίσκονται στο σκοτάδι για την τύχη των δύο φίλων. Στην αστυνομία τους ζήτησαν να αναφέρουν κάποια ειδικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναγνώριση. "Μάς ρωτάνε τι ρούχα φορούσανε, αν φορούσαν σκουλαρίκια κι αν είχαν τατουάζ", είπε. Έκανε λόγο για "τρενάκι του τρόμου", το οποίο είχε παρουσιάσει πρόβλημα και κατά τη μετάβαση των δύο νεαρών στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη και ζήτησε να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για την τραγωδία.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης θα είναι μακρά και δύσκολη, ανέφερε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, καθώς οι σοροί που βρίσκονται στην υπηρεσία, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, είναι σε κακή κατάσταση, ενώ επτά απ΄ αυτές είναι απανθρακωμένες. Η ίδια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η διαδικασία να κρατήσει αρκετές μέρες για κάποια από τα θύματα, καθώς θα χρειαστεί να γίνει ταυτοποίηση μέσω DNA, αν δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην αναγνώριση.

«Αφού τελειώσει αυτό το επίπονο για εμάς και για τις οικογένειες στάδιο, μετά θα ξεκινήσουμε τις νεκροψίες-νεκροτομές και την απόδοση των σορών», ανέφερε, ενώ επιβεβαίωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας.

Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στη Λάρισα φτάνει από την Αθήνα και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης

Τι δήλωσαν Μητστοτάκης, Καραμανλής

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που έφτασε στο σημείο της τραγωδίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, δήλωσε πως τα αίτια της τραγωδίας θα γίνουν γνωστά και θα γίνουν όλα όσα είναι δυνατό για να μην επαναληφθεί.

"Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα με τους συγγενείς των θυμάτων", ανέφερε και πρόσθεσε: "Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και να ταυτοποιήσουμε τις σορούς. Από κει και πέρα, ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο".

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με φωνή που έσπασε από την συγκίνηση δήλωσε πως τα αίτια του τραγικού συμβάντος θα διερευνηθούν με απόλυτη σοβαρότητα και διαφάνεια, χωρίς να μείνει τίποτα κάτω από το χαλί. "Ό,τι πούμε τώρα θα είναι πρώιμο και στην ουσία με αυτόν τον τρόπο θα σας έλεγα ότι βεβηλώνουμε τους ανθρώπους που χάθηκαν", σημείωσε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση Γεωργιάδη - Ζαχαράκη για το δημογραφικό
'Οργανο σε τσιπ: Η εξέλιξη που θα καταργήσει τα πειραματόζωα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία