Εμπλοκή παρατηρείται στη διαδικασία προκήρυξης των 854 θέσεων μονίμων γιατρών του ΕΣΥ.

Στις αρχές Μαρτίου, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 854 + 5 προσλήψεις στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ αντίστοιχα, αλλά η διαδικασία δεν προχωρεί. Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα έχει αναθεωρήσει την προκήρυξη πέντε φορές (!) σε έναν μήνα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι ενδιαφερόμενοι που επιχειρούν να υποβάλουν δικαιολογητικά στην πλατφόρμα βρίσκονται αντιμέτωποι με την πληροφορία πως η πλατφόρμα  esydoctors  από τριήμερου επιτρέπει μόνο την υποβολή αιτήσεων από τα ΑΦΜ 5 - 6 - 7 - 8 - 9. Χθες έπεσε και δεν επιτρέπει καμία ενέργεια!

Την ίδια ώρα, οι ελλείψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ είναι πανθομολογούμενες. Ακόμη και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παραδέχτηκε την Παρασκευή πως η εικόνα των νοσοκομείων δεν είναι καλή.

Μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε πως υπάρχουν ελλείψεις αναισθησιολόγων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα και στα επείγοντα περιστατικά.

Ανέφερε ότι οι προκηρύξεις για προσλήψεις γιατρών πολλές φορές καταλήγουν άγονες λόγω απροθυμίας.

Επισήμανε πως, για αυτόν τον λόγο, το υπουργείο προχώρησε σε παρέμβαση αυξάνοντας κατά 10% τους μισθούς των γιατρών ενώ δίνονται επιπλέον 1.800 ευρώ του μισθού για όσους μετακινούνται στα νησιά.

Δήλωσε, δε, ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα γίνει πλήρης ανακαίνιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;