Καταφύγιο ζώων στη Βρετανία βιώνει ένα στενάχωρο γεγονός. Ενας από τους καινούργιους σκύλους του περνά από αποτοξίνωση από το αλκοόλ.

Η μικρή Coco, έφθασε νωρίτερα φέτος στο Woodside Animal Welfare Trust του Πλύμουθ με ένα φίλο της (σκύλο) όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης τους.

Λίγο μετά την άφιξη και οι δυο δεν ήταν καλά. Και τα δυο σκυλιά άρχισαν να υποφέρουν από ‘’κρίσεις’’ και ενώ τους δόθηκε επείγουσα περίθαλψη. ο φίλος της Coco έφυγε από τη ζωή.

Η Coco συνέχισε να μην είναι καλά και χρειαζόταν φροντίδα σε 24ωρη βάση. Εγινε σαφές ότι υπέφερε από συμτώματα που έδειχναν προς τη στέρηση αλκοόλ.

Πέρασε 4 εβδομάδες ναρκωμένη για να βοηθηθούν τα συμπτώματα στέρησης. Στις 4 Απριλίου το καταφύγιο είπε ότι τώρα η Coco βρίσκεται εκτός κινδύνου και απαλλάχτηκε από τα φάρμακά της. Ενώ αρχίζει να συμπεριφέρεται πιο φυσιολογικά, δεν είναι ακόμα έτοιμη για υιοθεσία-ορισμένες φορές είναι πολύ αγχώδης.

Κανείς δεν ξέρει λεπτομέρειες για το πώς οι σκύλοι αυτοί ήταν σε αυτή την κατάσταση με το αλκοόλ, αλλά χωρίς τη φροντίδα, η Coco πιθανόν  δεν θα είχε επιζήσει.

Εργαζόμενη, δήλωσε ότι η Coco είχε ‘’εξάρτηση’’ από την ουσία.

Σύμφωνα με το  American Kennel Club, οι σκύλοι έχουν παρόμοια αντίδραση στο αλκοόλ με τους ανθρώπους, αν και η επίδραση είναι συνήθως ‘’ελαφριά’’.

Οι σκύλοι δεν πρέπει ποτέ να πίνουν μπύρα. Η μπύρα περιέχει αλκοόλ που είναι τοξικό για τους σκύλους.

Ακόμα και λίγη μπύρα μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση- ιδιαίτερα αν ο σκύλος είναι  μικρός.

Αν καταναλώσουν αλκοόλ οι σκύλοι, το ASPCA δηλώνει ότι θα μπορούσαν να αισθάνονται διάφορα συμπτώματα όπως εμετό, διάρροια, τρέμουλο ή ακόμα και να καταλήξουν.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δίνεται αλκοόλ σε  κατοικίδιο.

Πηγές:
cbs news, Animal Welfare Trust/Facebook

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόση έκθεση στον ήλιο χρειαζόμαστε
Τι συζητήθηκε κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας
Γ. Παππάς στο iatronet.gr: Τι μας ανησυχεί με τη γρίπη των πτηνών