Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τον οργανισμό, και επιτελεί αμέτρητες λειτουργίες που συντηρούν το σώμα μας. Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε αρκετές ποσότητες σε καθημερινή βάση, γι' αυτό και οι παρακάτω τροφές είναι ιδανικές για να έχουμε ποικιλία στα γεύματά μας.

Μοσχαρίσιο άπαχο κρέας

22 g πρωτεΐνης ανά μερίδα
Η συμπερίληψη του μοσχαρίσιου κρέατος στη διατροφή σας όχι μόνο παρέχει στο σώμα σας πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, αλλά σας τροφοδοτεί επίσης με βασικά θρεπτικά συστατικά όπως ο ψευδάργυρος (ο οποίος παίζει ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού) και ο σίδηρος (ο οποίος διοχετεύει το οξυγόνο μέσω του σώματός σας).

Κοτόπουλο

27 g πρωτεΐνης ανά μερίδα
Είναι ευέλικτο και περιέχει πολύ καλή ποσότητα πρωτεΐνης. Φροντίστε να μην το τηγανίσετε και να το προτιμήσετε ψητό στο φούρνο ή βραστό. Αν αφαιρέσετε την πέτσα θα γλυτώσετε αρκετά κορεσμένα λιπαρά που ο οργανισμός μας δεν χρειάζεται.

Σολομός

19 g πρωτεΐνης ανά μερίδα
Ο σολομός μπορεί να είναι γνωστός για τα ω-3 λιπαρά του που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, αλλά περιέχει επίσης μια πολύ καλή μερίδα πρωτεΐνης. Η κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα προσθέτει ποικιλία στην εβδομαδιαία εναλλαγή πρωτεϊνών σας.

Αυγά

6 g πρωτεΐνης ανά μεγάλο αυγό
Η κατανάλωση αυγών είναι από τους πιο βολικούς και οικονομικούς τρόπους να βάλετε περισσότερη πρωτεΐνη στην διατροφή σας. Τα αυγά προσφέρουν αρκετές ποιοτικές θερμίδες και αυτά τα καθιστά ιδανικό πρωινό. ένας βολικός τρόπος για να εισχωρήσετε κρυφά κάποια πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας.

Cottage cheese

12 g πρωτεΐνης ανά μερίδα
Το κρεμώδες τυρί cottage είναι μια φυσική πηγή πρωτεΐνης που είναι εύκολο να συμπεριληφθεί σε μια ισορροπημένη διατροφή. Είναι χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά και μπορεί να χωρέσει σε αρκετές συνταγές - ή να είναι και από μόνο του ένα δροσερό σνακ.

Φακές

18 g πρωτεΐνης ανά μερίδα
Για την απόλυτη φυτική πρωτεΐνη, οι φακές είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι επίσης γεμάτες με αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Απολαύστε τις σαν σούπα ή σαλάτα, ή λιώστε τις στο μπλέντερ για να φτιάξετε vegan σουτζουκάκια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αποκατάσταση μικρωτίας
Σαρκοφαγική δίαιτα: Έχει οφέλη;
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φαντασμαγορική, πλωτή τελετή έναρξης