Διαρκείς μετακινήσεις, εντέλλεσθε, υπερεφημέρευση, καταπάτηση του ωραρίου εργασίας, απειλές κατά των εργαζομένων και συνθήκες επισφάλειας για τους ασθενείς στο Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλληνίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). 

Όπως αναφέρεται σε επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επανειλημμένα, εδώ και καιρό, συνεχίζονται οι μετακινήσεις γιατρών, αγροτικών και επιμελητών προς το νοσοκομείο Κεφαλλονιάς. Σε πολλές περιπτώσεις, οι γιατροί αναγκάζονται σε συνεχόμενες εφημερίες (τη μία μέρα στο νοσοκομείο, την επόμενη στο κέντρο υγείας, κοκ).

Στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

"Αποκορύφωμα τις προηγούμενες ημέρες, η απαίτηση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ (προφορικά) να παραμείνει γιατρός για τρίτη συνεχόμενη μέρα σε εφημερία ελλείψει αλλού ειδικού για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας. Ταυτόχρονα, προφορικές "παραινέσεις" στους αγροτικούς γιατρούς να λειτουργήσουν το Κέντρο Υγείας χωρίς Επιμελητή μέχρι να φτάσει ο συνάδελφος που μετακίνησαν εκτάκτως από την Αμαλιάδα στην Κεφαλλονιά την ίδια μέρα!! Όλα αυτά ενώ είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για το πρόβλημα που είχε προκύψει.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία απέναντι στους γιατρούς του Κ.Υ Σάμης και το λαό της περιοχής αλλά και τις απαράδεκτες απειλές, ευθείες ή συγκεκαλυμμένες απέναντι στους γιατρούς που αναδεικνύουν τα προβλήματα, διεκδικούν και αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς.

Υπουργείο Υγείας και 6η ΥΠΕ φέρουν ακέραια ευθύνη για τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κεφαλλονιάς που πραγματοποίησε κινητοποίηση για το θέμα με τη συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Απαιτούμε άμεσα, πλήρη στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των δύο νοσοκομείων του νομού Κεφαλληνίας, να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών