Απολύσεις 16 εργαζομένων στον τομέα της ασφάλειας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η διοίκηση  του ΠΑΓΝΗ, χωρίς καμία προειδοποίηση, απομάκρυνε το προσωπικό, επικαλούμενη το δημοσιονομικό κόστος και τη δικαστική διαμάχη των εταιρειών.

"Είναι εργαζόμενοι που δούλευαν για 3 χρόνια σε αυτό τον κρίσιμο για το νοσοκομείο τομέα και που έδιναν με αυταπάρνηση τη μάχη, εισπράττοντας χειροκρότημα και τώρα απολύσεις", αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου, για να σημειώσει:

"Εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο. Η φύλαξη του νοσοκομείου δεν μπορεί να αφεθεί στους ελάχιστους μόνιμους και επικουρικούς εργαζόμενους. Πώς θα εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία κομβικών κλινικών από άποψη ασφάλειας όπως τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, η Ψυχιατρική κλινική και το πάρκιν";

Το Σωματείο ζητεί να ανακληθούν οι απολύσεις και παράλληλα να γίνουν προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό), μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση των εργολαβιών (φύλαξη, τεχνικό προσωπικό).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η Κομισιόν ενέκρινε γενετικώς τροποποιημένες ποικιλίες αραβοσίτου για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές
Βιοτρομοκρατία: Η επικοινωνία κινδύνου και η εκπαίδευση του κοινού
Ιδιοπαθής τρόμος: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την κινητική διαταραχή