Το πρόσφατο boom φαρμάκων που βοηθούν το αδυνάτισμα θα μπορούσε να έχει ακόμα ένα όφελος εκτός από την απώλεια βάρους- να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να εξοικονομήσουν χρήματα από τα καύσιμα.

Οι αεροπορικές εταιρίες σταθερά εστιάζουν στην εξοικονόμηση κόστους με την ελαχιστοποίηση του βάρους κάθε αεροπλάνου.

Οσο πιο βαρύ είναι ένα αεροπλάνο τόσο πιο δύσκολο είναι να δουλεύουν οι μηχανές του οδηγώντας σε ανάγκη για περισσότερα καύσιμα.

Η FAA ορίζει, οι αεροπορικές εταιρίες να λαμβάνουν υπόψη το βάρος του πληρώματος όταν υπολογίζουν πόσο βαρύ είναι ένα αεροσκάφος γενικά και οι κορεάτικες αερογραμμές ζύγιζαν τους επιβάτες τους πριν την επιβίβαση για μια περίοδο φέτος ώστε να συλλέξει στοιχεία για το βάρος των επιβατών και να συμμορφωθεί με τους εθνικούς νόμους.

Η οικονομική αναλύτρια Sheila Kahyaoglu, υπολόγισε σε πρόσφατη έκθεση για τις προεκτάσεις μιας πιο ‘αδύνατης κοινωνίας’’, ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν σημαντικά ποσά αν ο μέσος επιβάτης έχανε κιλά.

Χρησιμοποιώντας ως μοντέλο τη United Airlines υπολόγισε ότι αν κάθε επιβάτης ζύγιζε 4,5 κιλά λιγότερα κατά μέσον όρο, η εξοικονόμηση βάρους θα ισοδυναμούσε με 812 κιλά ανά πτήση. Με αναφορά σε προηγούμενο παράδειγμα μείωσης του βάρους του αεροσκάφους της εταιρείας, η αναλύτρια υπολογίζει ότι η αεροπορική εταιρεία θα εξοικονομούσε 27,6 εκατομμύρια γαλόνια καυσίμου το έτος ή περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια (με τη φετινή μέση τιμή καυσίμου).

 Το Insider ανέφερε το 2021 ότι το μέσο βάρος των επιβατών έχει αυξηθεί-η American Airlines δήλωσε τότε ότι το μέσο βάρος ήταν 4 κιλά πιο βαρύ- στα 82,5 κιλά το καλοκαίρι και στα 84,8 τον χειμώνα.

Η American και η  Southwest Airlines προηγουμένως δήλωσαν στο Insider ότι χρησιμοποιούν στοιχεία του CDC για να υπολογίσουν το βάρος των επιβατών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αναβάλλεται λόγω της φωτιάς η έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου για άτομα με αναπηρία στον Αγ. Ανδρέα
Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων της που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην άμεση διαθεσιμότητα των συμπολιτών του και των Αρχών λόγω των πυρκαγιών