Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα καθορίζονται αντικειμενικά κριτήρια για την επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία, αναμένεται το επόμενο διάστημα, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως θα περάσουν από κάποιες διαδικασίες οι υποψήφιοι και στο τέλος θα έχουμε νέες διοικήσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με αντικειμενικά κριτήρια που νομοθετεί η Κυβέρνηση.

"Πολύ σύντομα θα είναι στη Βουλή αυτά και βεβαίως στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αρμόδιες Επιτροπές, Συμβούλια, ότι προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να αξιολογήσουν τους υποψήφιους μετά από μια δημόσια ανακοίνωση για δημόσιο διαγωνισμό που θα γίνει", εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η αλλαγή αφορά 130 νοσοκομεία: "Έχει μεγάλη αξία να δει κανείς τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, τα νοσοκομεία κορμού στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην Περιφέρεια. Αλλά, ταυτόχρονα και τα νοσοκομεία τα νομαρχιακά που σε ορισμένους μεγάλους νομούς απορροφούν ένα πολύ μεγάλο μέρος ασθενών συμπολιτών μας", είπε.

Όπως σημείωσε, σε ό,τι αφορά στις ανακοινώσεις για τους νέους διοικητές, με βάση τα προσόντα που θα ζητηθούν, θα έχει δικαίωμα να υποβάλει όποιος θέλει υποψηφιότητα. 

Αναφερόμενος στο "Αγία Όλγα" και στην απομάκρυνση της διοίκησης, τόνισε πως όλοι οι προκάτοχοί του προφανώς αντιμετώπισαν προβλήματα στο θέμα της διαχείρισης της διοίκησης των νοσοκομείων.

"Δεν είναι εύκολη η υπόθεση της διοίκησης. Μάλιστα, σκοπεύουμε τώρα εν όψει της κατάρτισης ενός νομοσχεδίου που θα αφορά στη συνολική ανασύνταξη – αναγέννηση, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να φέρουμε ξεχωριστό κεφάλαιο που θα αφορά στο government, δηλαδή τη διοίκηση των νοσοκομείων της χώρας", υπογράμμισε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD