Σε καθήκοντα άσχετα με την ειδικότητά του, υποχρεώνουν ειδικευόμενο οφθαλμίατρο στο νοσοκομείο Σπάρτης.

Όπως καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η διοικήτρια του νοσοκομείου επιδεικνύει αυταρχική και εκδικητική συμπεριφορά της σε βάρος του γιατρού. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

  • Πως επιμένει να αγνοεί επιδεικτικά και να παραβιάζει συστηματικά τη νομοθεσία, αναθέτοντας στον γιατρό συνεχώς καθήκοντα που καμία σχέση δεν έχουν με την εκπαίδευσή του.
  • Έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις υποδείξεις της 6ης ΥΠΕ, η οποία με απόφασή της, ξεκαθαρίζει το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο ειδικευόμενος οφθαλμίατρος δεν έχει την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση για να παρέχει υπηρεσίες σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης σε ασθενείς τμημάτων άσχετων με την ειδικότητά του (ΤΕΠ, χειρουργική κλινική).
  • Τον εξαναγκάζει σε απλήρωτη υπερωριακή εργασία και εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, καθώς υποχρεώνει έναν άπειρο ειδικευόμενο να εξετάζει χειρουργικά, ορθοπαιδικά και άλλα, άσχετα με την ειδικότητά του, έκτακτα περιστατικά και να συνοδεύει διακομιδές βαρέως πασχόντων ασθενών προς άλλα νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έδωσε εντολή στον γιατρό, λίγες μέρες μετά την ανάληψη της υπηρεσίας του, να συνοδεύσει νεογνό σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, η διοικήτρια του νοσοκομείου τού έστειλε εξώδικο, απειλώντας τον με απόλυση, επειδή επιμένει να διεκδικεί τα δικαιώματά του και δεν "κάθεται καλά".

Η ΟΕΝΓΕ ζητεί από τη διοίκηση της 6 ης ΥΠΕ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να μπει ένα τέλος στις ενέργειες της διοικήτριας του νοσοκομείου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών