Για εξάντληση των ορίων του νόμου και στέρηση νεοδιοριζόμενων γιατρών του ΕΣΥ της δυνατότητας να εξειδικευτούν, καταγγέλλει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Σε σημερινή ανακοίνωση, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ σημειώνει πως το ΚΕΣΥ στερεί από νεοδιορισμένους επιμελητές β' τη δυνατότητα να κάνουν εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία.

"Η πρακτική αυτή του ΚΕΣΥ οδηγεί σε διακριτική επιλογή ιδιωτών έναντι των γιατρών του ΕΣΥ, τη στιγμή που, στα νοσοκομεία, η ύπαρξη λοιμωξιολόγων είναι όσο ποτέ απαραίτητη", αναφέρει.

Η ΕΙΝΑΠ καλεί το υπουργείο Υγείας να αναμορφώσει άμεσα το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και το ΚΕΣΥ να διευκολύνει τους γιατρούς που επιθυμούν περαιτέρω εκπαίδευση επιστημονική εξέλιξη, πόσο μάλλον όταν ήδη έχουν την συναίνεση των αντιστοίχων επιστημονικών και διοικητικών οργάνων των νοσοκομείων τους.

Προειδοποιεί, δε, πως - σε διαφορετική περίπτωση - ένα από τα τελευταία κίνητρα που προσέλκυαν τους νέους γιατρούς στο ΕΣΥ θα χαθεί με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών