Οι πελάτες του Amazon Pharmacy που βρίσκονται στο College Station του Τέξας, μπορούν πλέον να λαμβάνουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακά τους με drone, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Οι επιλέξιμοι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 500 φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων θεραπειών για κοινές παθήσεις όπως το άσθμα και η γρίπη, και να τους στείλει ένα drone στο κατώφλι τους. Το φάρμακο θα φτάσει σε λιγότερο από 60 λεπτά χωρίς επιπλέον κόστος, ανακοίνωσε η Amazon.

Το Amazon Pharmacy είναι ένα φαρμακείο με πλήρεις υπηρεσίες στο οποίο οι ασθενείς μπορούν να έχουν πρόσβαση  απόι το διαδίκτυο. Η Amazon εισήγαγε την υπηρεσία το 2020 μετά την εξαγορά της PillPack το 2018. Η εταιρεία εργάζεται για να προσελκύσει τους πελάτες του Amazon Pharmacy, προσφέροντας διάφορα προνόμια.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι τα drones της είναι εξοπλισμένα με κάμερες που τα βοηθούν να αναγνωρίζουν αντικείμενα όπως ανθρώπους και ζώα. Τα drones πετούν από 40 έως 120 μέτρα σε έναν εναέριο χώρο με «ελάχιστα εμπόδια», ανέφερε η εταιρεία.

Μόλις ένα drone διαπιστώσει ότι ο χώρος παράδοσης είναι ελεύθερος, θα κατέβει και θα απελευθερώσει τη συσκευασία που περιέχει τα φάρμακα του πελάτη. Αλλά εάν το drone εντοπίσει εμπόδια στην περιοχή παράδοσης, θα επιστρέψει στο κέντρο παράδοσης της Amazon και θα προσπαθήσει πάλι αργότερα.

Η Amazon εργάζεται για την παράδοση με drone εδώ και χρόνια και οι προσπάθειές της έχουν μικτή επιτυχία. 

Ωστόσο, παρά τις εσωτερικές αλλαγές στην εταιρεία, η Amazon είπε ότι έχει παραδώσει με επιτυχία «εκατοντάδες είδη οικιακής χρήσης» στους καταναλωτές στο College Station από τα τέλη του περασμένου έτους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών