Την αύξηση των αμοιβών των διοικητών οργανισμών εθνικής εμβέλειας και των νοσοκομείων στο ύψος του μισθού του γενικού γραμματέα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την επιλογή διοικήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η πρώτη προκήρυξη θα αφορά τους νέους διοικητές τών νοσοκομείων και θα εκδοθεί πριν το τέλος του χρόνου.

Τόνισε πως "το νομοσχέδιο παραπέμπει στους ικανούς και όχι σε εκείνους που απλά αναζητούν ένα κρατικό πόστο".

Όπως ανέφερε, οι διοικητές παύουν να είναι αποκλειστική επιλογή του υπουργού όπως ίσχυε. Η ιεραρχία δεν θα καθορίζεται μόνο από την κυβέρνηση, αλλά από τις ικανότητες του υποψηφίου πάντα σε σχέση με τις ανάγκες που καλείται να υπηρετήσει.

Επισήμανε πως η ευθύνη της πρώτης αξιολόγησης των σχεδόν 600 επικεφαλής περνά στον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Την σφραγίδα αξιοκρατίας συνοδεύουν εχέγγυα για γρήγορα αποτελέσματα.

Οι φορείς χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, με τα νοσοκομεία να αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία. Για τα νοσοκομεία θα υπάρξει ενιαία προκήρυξη και φιλοδοξία είναι να ξεκινήσουμε με αυτή πριν το τέλος του έτους. Αυστηρές προθεσμίες για την ολοκλήρωση. Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα διαδοχικών επιλογών και ενστάσεων. Τα πάντα θα εντάσσονται σε σαφές χρονοδιάγραμμα

Μισθός

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, οι αποδοχές του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών - που το 2010, μετά τις μειώσεις, είχαν διαμορφωθεί στα 5.981 ευρώ - από την αρχή του έτους έχουν διαμορφωθεί στα 4.750 ευρώ (μικτά).

Οι αποδοχές των ειδικών γραμματέων των υπουργείων μειώθηκαν, με συνέπεια να έχουν διαμορφωθεί στα 4.050 ευρώ. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD