Υπερβάσεις δαπανών, οι οποίες προκαλούνται από απ΄ευθείας αναθέσεις και υπερκοστολογημένα έργα βιτρίνας, καταλογίζει στους διοικητές των νοσοκομείων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο Μιχάλης Γιαννάκος κάνει λόγο για υπερκοστολόγηση αναλωσίμων υλικών και τονίζει πως "πολλοί διοικητές νοσοκομείων δεν κάνουν να διοικούν ούτε περίπτερο"...

Όπως αναφέρει, το πρόβλημα είναι διαχρονικό και τοποθετούνται με κομματικά κριτήρια και επιθυμίες τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, χωρίς αξιοκρατία.

"Δεν σέβονται το δημόσιο χρήμα και το σκορπάνε με απ' ευθείας αναθέσεις σε προμήθειες, σε υπερκοστολογημένα έργα βιτρίνας με ανάθεση για το φαίνεσθαι, τα οποία εγκαινιάζουν βουλευτές και υπουργοί", τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να σημειώσει:

"Απολύουν το συμβασιούχο προσωπικό σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση με ενεργείς συμβάσεις και φέρνουν στη θέση τους εργολάβους που στοιχίζουν τα διπλά λεφτά. Αναθέτουν υπηρεσίες των νοσοκομείων σε εργολάβους έναντι αδράς αμοιβής, όπως δευτερογενείς διακομιδές, διοικητικές υπηρεσίες".

Καταγγέλλει, δε, πως όποιο υπηρεσιακό στέλεχος στέκεται εμπόδιο στις αποφάσεις τους, "του παίρνουν το κεφάλι", καθώς κρίσεις διευθυντών, υποδιευθυντών και τμηματαρχών στα νοσοκομεία έχουν να γίνουν 13 χρόνια.

"Ξηλώνουν όσα υπηρεσιακά στελέχη αντιστέκονται και τοποθετούν, με μία απόφαση, τους αρεστούς. Επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας", αναφέρει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD