Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε σήμερα το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έπειτα από την πορεία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως έγινε γνωστό από την ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, θα εκδοθεί σύντομα εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας που θα σταματήσει τους διαγωνισμούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πέραν της προφορικής εντολής και θα ανανεωθούν οι συμβάσεις.

Κατανοούμε - είπε - την αναγκαιότητα χορήγησης κινήτρων, προκειμένου να προσελκύσουμε σε προκηρύξεις και να ανακόψουμε το κύμα φυγής των υγειονομικών.

"Συνεργαζόμαστε με τα συναρμόδια υπουργεία για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε προς αυτή την κατεύθυνση", φέρεται να δήλωσε ο υπουργός, για να σημειώσει:

"Διαπιστώνουμε ότι στις νέες προσλήψεις έχουμε ανακύκλωση του ίδιου προσωπικού. Επικουρικοί καταλαμβάνουν θέσεις μόνιμων ή προσλαμβάνονται σε άλλα νοσοκομεία και θα πρέπει να εφαρμόσουμε μέτρα ανακοπής αυτής της κατάστασης".

Για την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ανέφερε πως είναι απόφαση ευρύτερη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, θα συνεδριάσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας και θα ληφθούν αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD