Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1954  και γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου κάθε έτους για να προωθήσει τη διεθνή συνοχή, την ευαισθητοποίηση μεταξύ των  παιδιών σε όλο τον κόσμο και τη βελτίωση της ευημερίας των παιδιών.

Η 20η Νοεμβρίου είναι μια σημαντική ημερομηνία καθώς είναι η ημερομηνία, το 1959, όταν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Είναι επίσης η ημερομηνία, το 1989, όταν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Από το 1990, η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σηματοδοτεί επίσης την επέτειο από την ημερομηνία που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε τόσο τη Διακήρυξη όσο και τη Σύμβαση για τα δικαιώματα των παιδιών.

Μητέρες και πατέρες, δάσκαλοι, νοσηλευτές και γιατροί, κυβερνητικοί ηγέτες και ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών, θρησκευτικοί και κοινοτικοί πρεσβύτεροι, εταιρικοί μεγιστάνες και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, καθώς και οι ίδιοι οι νέοι και τα παιδιά, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο να γίνει η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του Παιδιού σχετική με τους κοινωνίες, κοινότητες και έθνη.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του Παιδιού προσφέρει στον καθένα μας ένα εμπνευσμένο σημείο εισόδου για να υπερασπιστεί, να προωθήσει και να γιορτάσει τα δικαιώματα των παιδιών, μεταφραζόμενη σε διαλόγους και δράσεις που θα οικοδομήσουν έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά.

 

Πηγές:
ΟΗΕ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Κουρουγκλίεβ στα 86κ. ελευθέρας πάλης
Περπάτημα και τρέξιμο: Ποιο είναι καλύτερο για την υγεία
Τι απαντά ο Αδ. Γεωργιάδης για την κατάσταση στο μαιευτήριο «Έλενα»