Και ενώ ο χειμώνας παίρνει συνεχείς αναβολές, το νέο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ δείχνει - με εξαίρεση την πτώση του αριθμού των θανάτων - σχετική σταθερότητα στα υπόλοιπα στοιχεία.

Πράγματι λοιπόν, σύμφωνα με αυτά, οι καταγεγραμμένοι θάνατοι λόγω CoViD το χρονικό διάστημα 13-19 Νοεμβρίου έφτασαν τους 27 (με διάμεση ηλικία τα 84 έτη), οι διασωληνωμένοι τους 42 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας τις 787.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας από CoViD ανέρχεται πλέον σε 37.971.

Στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο δεν καταγράφηκαν νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καταγράφηκε όμως ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Συνολικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, νοσηλεύτηκαν 3 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 3 θάνατοι.

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

               Δείκτες CoViD

13-19 Νοεμβρίου

6 -   12 Νοεμβρίου 

Νέοι θάνατοι 27 50
Διασωληνωμένοι 42 43
Νέες εισαγωγές 787 793

Παραλλαγές

Η συχνότερη παραλλαγή εξακολουθεί να παραμένει η XBB.1.5 ή Κράκεν (56%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (18%) και την ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος (12%).

Έχουν καταγραφεί επίσης συνολικά 163 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 ή Pirola. Η εν λόγω υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD