Η εισαγωγή της νέας σύνθεσης που εμφανίζει το σκεύασμα adalimumab αναμένεται να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της πολυεθνικής Sandoz στον τομέα της ανοσολογίας. Το adalimumab HCF κυκλοφορεί σε έκδοση 50 mg/mL για την αντιμετώπιση όλων των ενδείξεων που καλύπτονται από το φάρμακο αναφοράς. Αυτές περιλαμβάνουν τη νόσο του Crohn, τις ρευματικές παθήσεις, την ψωρίαση κατά πλάκας, την ελκώδη κολίτιδα, την ραγοειδίτιδα και την διαπυητική ιδρωταδενίτιδα .

Το ενημερωμένο σκεύασμα επιτρέπει 50% μείωση του όγκου της ένεσης για ασθενείς που χρειάζονται δόσεις 80 mg/mL και άνω, ενώ συσκευή τύπου πένας χρησιμοποιείται για τη χορήγηση του σκευάσματος HCF του φαρμάκου.

Η εταιρεία ξεκίνησε το adalimumab HCF στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2023.

Άλλα βιο-ομοειδή από την εταιρεία στην ανοσολογία περιλαμβάνουν το βιο-ομοειδές etanercept, το βιο-ομοειδές infliximab και το βιο-ομοειδές rituximab, συμπεριλαμβανομένης της ένδειξης για ρευματοειδή αρθρίτιδα).

Η πρόεδρος της Sandoz Europe, Rebecca Guntern, δήλωσε: «Η κυκλοφορία του adalimumab HCF στην Ευρώπη είναι ένα βασικό ορόσημο για την προσφορά μιας πρόσθετης θεραπευτικής επιλογής σε όσους τη χρειάζονται και δείχνει την ακλόνητη δέσμευσή μας για επέκταση της πρόσβασης σε φάρμακα υψηλής ποιότητας».

Η Sandoz εγκαινίασε πρόσφατα δύο νέες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη για να παρέχει συνεχή πρόσβαση σε ποιοτικά αντιβιοτικά και βιο-ομοειδή. Μια εγκατάσταση στο Kundl της Αυστρίας, θα επικεντρωθεί στην παραγωγή πενικιλίνης, ενώ ένα εργοστάσιο στο Holzkirchen της Γερμανίας, θα αναπτύξει νέα βιο-ομοειδή.

Υπενθυμίζεται ότι η Sandoz αποχωρίστηκε από τη Novartis και  άρχισε να διαπραγματεύεται στο SIX Swiss Exchange  ως ξεχωριστή οντότητα τον Οκτώβριο του 2023. Μέσω του spin-off της Sandoz, η Novartis σκοπεύει να γίνει μια εστιασμένη εταιρεία φαρμάκων για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παιδίατροι Β. Ελλάδας: Τελικές προετοιμασίες για την αποστολή στη Μαδαγασκάρη
Η MSD ανάμεσα στις 50 ηγέτιδες εταιρείες που αποτελούν πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα
Ικανοποίηση από το σεξ σε γυναίκες και άνδρες έπειτα από κολποπλαστική [μελέτη]