Μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ του ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων κ Φίλων πασχόντων από ψυχογενή ανορεξία, βουλιμία και επεισοδιακή υπερφαγία (ΔΠΤ), συναντήθηκε με τον κ. Χρ. Τσατσούλη  Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου  του Υφυπουργού Ψυχικής Υγείας και με την κ. Φωτ. Καλύβα Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας στους οποίους κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με τα σοβαρά θέματα που αφορούν τόσο στην Πρόληψη και στη Θεραπεία των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής όσο και στις άμεσες ανάγκες σε προσωπικό των Δημόσιων Δομών Ψυχικής Υγείας που επιλαμβάνονται των ΔΠΤ και κινδυνεύει η λειτουργία τους.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, από την Γεν. Γραμματέα υπήρξε μια δέσμευση να εξετάσει την προώθηση της πρόληψης και το θέμα προώθησης μιας Επιδημιολογικής Μελέτης και να δώσει μια απάντηση σε ένα μήνα και από τον Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού υπήρξε δέσμευση να εξετάσει το θέμα μιας τροπολογίας στο Ν.7645 για την ένταξη των ΔΠΤ και να διαβιβάσει τα άμεσα αιτήματα στελέχωσης των Δημόσιων Δομών στον Υφυπουργό προκειμένου να δώσει άμεσα μια απάντηση.

''Σε αναμονή των απαντήσεων του Υπουργείου οι γονείς και οι φίλοι των πασχόντων από ΔΠΤ, επειδή βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από την αλματώδη αύξηση των περιστατικών και από τις δυσκολίες που συναντούν στις θεραπείες λόγω της υποστελέχωσης των Δημόσιων Δομών, θα συνεχίσουν να πιέζουν για την άμεση επίλυση των πιο επειγόντων προβλημάτων του Συστήματος με κάθε πρόσφορο τρόπο''. 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό