Εξόχως προβληματική παραμένει η κατάσταση με τις εφημερίες μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν" αναπτύχθηκαν 90 ράντζα, δείχνοντας τη μεγάλη πίεση λόγω των ιώσεων, αλλά και των προβλημάτων οργάνωσης του ΕΣΥ.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για έλλειψη κλινών σε Παθολογικά και Πνευμονολογικά τμήματα, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες από την έξαρση των ιώσεων.

Όπως αναφέρει, φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που δεν επιτρέπουν την λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών.

Φταίει, επίσης, η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων, που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στην Ελλάδα λειτουργούν 3,5 νοσοκομειακές κλίνες ανά 1.000 κατοίκους, όταν η μέση ευρωπαϊκή αναλογία είναι 5,3 ανά 1.000.

"Χιλιάδες νοσοκομειακές κλίνες της χώρας μας υπολειτουργούν, λόγω ελλείψεων προσωπικού", τονίζει ο κ. Γιαννάκος, για να σημειώσει:

"Για αυτό είναι αδύνατη η διαχείρηση με ασφάλεια των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών".

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Γιαννάκος τονίζει  πως αναπτύσσονται ράντζα ή νοσηλεύονται παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά στη διασπορά, δηλαδή σε επεμβατικές ειδικότητες, με μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων;

"Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων", επισημαινει, για να διευκρινίσει: "Δεν χωράς στους διαδρόμους των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών από τα ράντζα, ενώ νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα σε κλινικές του χειρουργικού τομέα". 

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Anthony Aouad στο τιμόνι της Sanofi Ελλάδας
Ρούχα και wearables που φορτίζουν κινητά και ειδοποιούν για έμφραγμα
Υπογραφή Yπουργικής Aπόφασης για την άσκηση ιδιωτικού έργου από γιατρούς του ΕΣΥ