Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) και οι εθελοντές του, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων του και σε συνεργασία με την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), πραγματοποίησε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 μεγάλη εκπαιδευτική δράση στον Υμηττό, αποσκοπώντας στην ενημέρωση και εξοικείωση των μαθητών με τις διαδικασίες πυροπροστασίας αλλά και τον καθαρισμό δασικών εκτάσεων σε περιοχή του Υμηττού, στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.
Συγκεκριμένα, η εθελοντική ομάδα του ΣΠΑΥ, με υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Κιούση, ενημέρωσε αναλυτικά τους μαθητές για την πυρόσβεση-πυροπροστασία καθώς και πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα, με την καθοδήγηση των εθελοντών Νεότητας του Ε.Ε.Σ, πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές καθαρισμός δασικών εκτάσεων, απομακρύνοντας μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και δημιουργώντας μια μεγάλη ασπίδα προστασίας. Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών τόσο στο εθελοντικό έργο του ερυθροσταυρικού κινήματος όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Τομέας Νεότητας του Ε.Ε.Σ, συμπληρώνει φέτος εκατό (100) χρόνια προσφοράς, βρισκόμενος πάντοτε δίπλα στα παιδιά της χώρας με συνεχείς δράσεις σε όλη την Ελλάδα, στοχεύοντας στην εξοικείωσή τους με τις υπέρτατες αξίες του ανθρωπισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αγάπης για το περιβάλλον και τα ζώα αλλά και της εθελοντικής προσφοράς χωρίς όρια και διακρίσεις.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών