Την αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και την Κύπρο της αυστριακής εταιρείας Croma Pharma GmbH ανάλαβε από την 1η Ιανουαρίου 2024 η εταιρεία NOVIMED Α.Ε, που ιδρύθηκε το 2023. 

Ηγετική θέση στο χαρτοφυλάκιο της πολυεθνικής καταλαμβάνει η νέα Βοτουλινική Τοξίνη τύπου Α, η οποία πλαισιώνεται από μια ολοκληρωμένη σειρά ενέσιμων Υαλουρονικού Οξέως, από ενέσιμα Πολυνουκλεοτίδια, τα οποία αποτελούν την τελευταία τάση της Αναγεννητικής Ιατρικής, καθώς και από μια σειρά προϊόντων περιποίησης προσώπου.

Η Croma, η οποία ιδρύθηκε το 1976 από το ζευγάρι φαρμακοποιών Gerhard και Karin Prinz στη Βιέννη, είναι μια οικογενειακή εταιρεία με έδρα την Αυστρία, όπου λειτουργεί επίσης το εργοστάσιο παραγωγής υαλουρονικού οξέος (HA). Με 550 υπαλλήλους, 15 θυγατρικές σε Ευρώπη και Βραζιλία, δύο κοινοπραξίες και 60 αποκλειστικούς εξαγωγικούς εταίρους, διανέμει τα προϊόντα της σε 80 αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ/Καναδά, της Κίνας και της Αυστραλίας/Νέας Ζηλανδίας. Η Croma δραστηριοποιείται επίσης ως παραγωγός υαλουρονικού οξέος για την ορθοπεδική και την οφθαλμολογία. 

Το 2022 η πολυεθνική εμφάνισε ετήσια αύξηση των εσόδων κατά 27% φτάνοντας τα 121,2 εκατ. ευρώ από 95,8 εκατ. ευρώ το 2021. Η εταιρεία προσδοκά σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια από τη μελλοντική κυκλοφορία νέων προϊόντων, την διεθνή ανάπτυξη που έχει δρομολογηθεί αλλά και από την ισχυρή συνολική ανάπτυξη που παρουσιάζει η αγορά της αισθητικής ιατρικής. 

To παγκόσμιο μέγεθος της αισθητικής ιατρικής

Σημαντική αύξηση αναμένεται να παρουσιάσει το παγκόσμιο μέγεθος της αγοράς, το οποίο προβλέπεται να αυξηθεί από 18,66 δισ. δολ. το 2023 σε 43,32 δισ. δολ. έως το 2032, παρουσιάζοντας σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 11,10% κατά την περίοδο πρόβλεψης (2023 - 2032). 

Μερικοί από τους κύριους παράγοντες που οδηγούν στην επέκταση αυτής της αγοράς  είναι η αυξανόμενη ζήτηση για μη επεμβατικές και ελάχιστα επεμβατικές αισθητικές επεμβάσεις μεταξύ των ηλικιωμένων, η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κοινού για τις αισθητικές επεμβάσεις, η διαθεσιμότητα τεχνολογίας αιχμής και φιλικά προς το χρήστη προϊόντα και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για αισθητικές θεραπείες από τους άνδρες.

Πηγές:
globenewswire.com/, cromapharma.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών