Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν την περασμένη Κυριακή στο ογκολογικό νοσοκομείο "Μεταξά".

Στις 8.30 το πρωί, μία αυτοαποκαλούμενη "αποκλειστική νοσοκόμα" εισήλθε στο νοσηλευτικό ίδρυμα, μοιράζοντας κάρτες για υπηρεσίες αποκλειστικής νοσηλείας.

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η γυναίκα άρχισε να κατακλέβει ασθενείς και συνοδούς, από τον έκτο έως τον τρίτο όροφο.

"Την πήραν χαμπάρι οι συνοδοί, την κυνήγησαν και την εγκλώβισαν στο ισόγειο", σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, για να διευκρινίσει:

"Η γυναίκα ήταν επιθετική και άρχισε να χτυπάει τους συνοδούς, για να ξεφύγει. Στην προσπαθειά της, έσπρωξε την εφημερεύουσα προϊσταμένη, η οποία έπεσε και έσπασε το χέρι της".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ χειρότερα, καθώς, κατά την πτώση, η προϊσταμένη θα μπορούσε να έχει χτυπήσει το κεφάλι της.

Την ώρα του πανικού, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και σε λίγη ώρα έφτασαν στο νοσοκομείο αστυνομικοί της ομάδας Δίας. Σε έξαλη κατάσταση, η γυναίκα επιτέθηκε και στους αστυνομικούς, οι οποίοι τελικά την συνέλαβαν.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως τα νοσοκομεία είναι "ξέφραγο αμπέλι", λόγω πλημμελούς φύλαξης. Όπως εξηγεί, στο "Μεταξά" υπάρχουν συνολικά τέσσερις φύλακες, δύο το πρωί και δύο το απόγευμα, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες δεν υπάρχει κανένας.

"Έχουμε δει κλοπές, βία, μαχαίρια, πιστόλια και τραυματισμούς εργαζομένων. Τι άλλο θα δούμε στα νοσοκομεία;", διερωτάται.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών