Σημαντικά θέματα που αφορούν τη φαρμακολογία της επιληψίας στη σύγχρονη επιληπτολογία περιλαμβάνονται στο επιστημονικό πρόγραμμα της Ημερίδας που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.), το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 και ώρες 10:00 έως 17:45 στο ξενοδοχείο «Golden Age», στην Αθήνα.

Η ανακάλυψη της αντιεπιληπτικής δράσης φαρμάκων (που ξεκίνησε με την φαινοβαρβιτάλη το 1912), αλλά και της δυνατότητας καταγραφής ηλεκτρικής δραστηριότητας από τον εγκέφαλο με το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (Hans Berger, 1920), έδωσαν σημαντικές επιλογές στην αντιμετώπιση της επιληψίας. Σήμερα, η επιστημονική κοινότητα, έχει στη διάθεσή της πληθώρα φαρμάκων ενδεικτικών για κάθε τύπο επιληψίας. Η σωστή διάγνωση και η κατάλληλη αντιμετώπιση συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ατόμων με επιληψία.

Διακεκριμένοι Έλληνες ομιλητές έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν στην Ημερίδα, αναπτύσσοντας, μεταξύ άλλων, θέματα όπως: η θέση των παλαιότερων αντικρισικών φαρμάκων στη σύγχρονη επιληπτολογία, νεότερες φαρμακευτικές επιλογές για τους φαρμακοανθεκτικούς ασθενείς, νεότερα «ορφανά» αντικρισικά φάρμακα, νεότερα δεδομένα για τα αντικρισικά φάρμακα στην κύηση, κριτήρια επιλογής του καταλληλότερου αντικρισικού φαρμάκου στην έναρξη της αγωγής, στα σύνορα μεταξύ γενικευμένων και εστιακών κρίσεων: μαθήματα από το σύνδρομο Lennox-Gastaut.

Παράλληλα, το επιστημονικό πρόγραμμα της Ημερίδας, περιλαμβάνει διαλέξεις και παρουσίαση περιστατικών.

Η Ημερίδα: «Η φαρμακολογία της επιληψίας στη σύγχρονη επιληπτολογία» εντάσσεται στις διαρκείς προσπάθειες του Π.Ε.Σ.Ε. για επιστημονική εκπαίδευση για την επιληψία και απευθύνεται αποκλειστικά σε ειδικευμένους και ειδικευόμενους ιατρούς.

Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν αποκλειστικά δια ζώσης.

Εγγραφή online εδώ: https://www.e-myrtaly.gr/gr/pese-workshop2024 και δια ζώσης στη Γραμματεία της Ημερίδας

Δείτε το επιστημονικό πρόγραμμα εδώ: https://myrtalycongress.gr/wp-content/uploads/2024/03/Final-Program-1.pdf

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δράμα: Κανένα ενδιαφέρον για 5 θέσεις παθολόγων, παρά το επίδομα άγονου
Περιεμμηνόπαυση: Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας
ECDC: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων συγκυτιακού ιού - Ποιους απειλεί ο RSV