Την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα συνεργασίας ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών με το ΕΣΥ, εκφράζει το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:

Ένα σημαντικό αίτημα του ΙΣΑ ικανοποιήθηκε με την θεσμοθέτηση της συνεργασίας των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών με τα δημόσια νοσοκομεία.

Ειδικότερα, σε συνέχεια των παρεμβάσεων και συναντήσεων του ΙΣΑ, ψηφίσθηκε ο Ν. 5107/2024, στο άρθρο 33 του οποίου προβλέπεται η συνεργασία ιδιωτών ιατρών, με νοσοκομεία του δημοσίου συστήματος Υγείας (Νόμος).

Ο ΙΣΑ ζήτησε οι ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί να δικαιούνται ίσες ευκαιρίες, για την άσκηση του λειτουργήματός τους, με τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα, συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.

Η ρύθμιση θα συμβάλλει στην ενίσχυση των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), με την παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες ιατρούς καθώς και στην αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των νοσοκομείων της χώρας.

Οι ιδιώτες ιατροί κάθε ειδικότητας συμβάλλουν με την εμπειρία τους στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και αποτελούν νέο επαρκές και ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό που θα υποστηρίξει άμεσα τους ιατρούς του δημοσίου συστήματος υγείας, βοηθώντας ταυτόχρονα στην αποσυμφόρησή του.

Ωστόσο, αναμένεται η έκδοση Κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας, δυνάμει της οποίας θα καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εφαρμογής της ως άνω διάταξης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών σκιαγραφούν το πώς θα ήθελαν να είναι σε βάθος δεκαετίας
Θεραπευτικές εξελίξεις στα λεμφώματα non - Hodgkin
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας και η ανοικτή πληγή της καθημερινότητας