Ολοκληρώθηκαν στις 23 Μαΐου, με μεγάλη επιτυχία, οι εργασίες και οι διαβουλεύσεις του διήμερου «1ου Αραβο-Ελληνικού Συνεδρίου για την Υγεία», λαμβάνοντας υπόψη την υψηλού επιπέδου διαφοροποιημένη επιχειρηματική συμμετοχή από 17 αραβικές χώρες και την επαγγελματική ελληνική συμμετοχή από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και άλλους τομείς της υγείας.

Το διήμερο συνέδριο ξεκίνησε με την εισαγωγή, τις εναρκτήριες ομιλίες και τις κεντρικές ομιλίες από τον Γενικό Γραμματέα του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου κ. Rashad Mabger, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο του City Unity College, κ. Χάρη Γερονικόλα, τον Έλληνα Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και τον Βοηθό Υφυπουργό Ανάπτυξης Επενδύσεων στον Τομέα της Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, Dr. Ibrahim Alomar. Και την ομιλία της εμπνεύστριας και κινητήριας δύναμης αυτού του Συνεδρίου, κας Ιουλίας Τσέτη, Προέδρου & Διευθύνουσας Συμβούλου της Uni-Pharma S.A. & Intermed S.A., Γενικής Γραμματέως του ΣΕΒ και Μέλους ΔΣ του ΑραβοΕλληνικού Επιμελητηρίου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εξειδικευμένες συνεδρίες για την αραβική φαρμακευτική βιομηχανία, τις δυνατότητες του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και τις δυνατότητες συνεργασίας και επενδυτικών ευκαιριών σε νοσοκομειακές προμήθειες, εργαστήρια και κέντρα αποκατάστασης. Κεντρικές ομιλίες απηύθυναν η κα. Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, o κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας – ΕΛΙΤΟΥΡ Ελλάδος, και ο Dr. Faisal Al-Dahmashy, Βοηθός Υφυπουργός Νοσηλευτικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας άνοιξαν με βασικές ομιλίες από τους καλεσμένους, τον Καθ. Dr. Hamoudi A. H. Al Limy, Ανώτερο Σύμβουλο Βιομηχανίας & Ανάπτυξης Ιδιωτικού Τομέα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού του Ιράκ και την κα. Βασιλική (Βίκυ) Λοΐζου, Γενική Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης της Ελλάδας. Στη συνέχεια, ακολούθησαν συνεδρίες αναφορικά με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και τη διερεύνηση μελλοντικών συνεργασιών στις φαρμακευτικές βιομηχανίες, επενδυτικές ευκαιρίες και μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Dr. Emad Abdulaziz AlThukair, Διευθύνων Σύμβουλος της Interhealth Medical Company της Σαουδικής Αραβίας παρέθεσε παρουσίαση επί των ιδιωτικών επενδύσεων στα νοσοκομεία και το μέλλον τους και η κα. Βλάσια Αρώνη, Στέλεχος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Intermed Pharmaceutical Laboratories S.A. πραγματοποίησε ειδική παρουσίαση για την ανάπτυξη της βιομηχανίας καλλυντικών στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους ομολόγους τους, να ανταλλάξουν ενδιαφέρουσες ιδέες και απόψεις, να ενισχύσουν το δίκτυο επαφών τους και να ανοίξουν δρόμους για περαιτέρω διερεύνηση συνεργασιών.

‘’Εμείς, στο Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο, είμαστε υπερήφανοι για το επίπεδο των συμμετεχόντων από 73 εταιρείες που μας επισκέφθηκαν από 17 αραβικές χώρες, των εκπροσώπων 45 ελληνικών εταιρειών και άλλων σημαντικών καλεσμένων. Επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους στρατηγικούς χορηγούς καθώς και όλους τους άλλους χορηγούς μας για την ανεκτίμητη στήριξή τους. Ευχαριστούμε τους οργανισμούς που μας παραχώρησαν την επίσημη αιγίδα τους και, φυσικά, τους συμμετέχοντες και το κοινό για την πίστη στο έργο και την αποστολή μας και για την επιτυχημένη έκβαση του Συνεδρίου μας. Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε το Συμβούλιο Αράβων Πρεσβευτών, και τον Πρύτανη του Συμβουλίου και Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα, Dr. Saad Alammar, για τη διαρκή στήριξη του Επιμελητηρίου μας. Ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο κάνει στροφή στις εκδηλώσεις του, καθιστώντας τες πιο θεματικά εξειδικευμένες. Εκμεταλλευόμενοι την τρέχουσα αναθέρμανση των επιχειρηματικών και επενδυτικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και των αραβικών χωρών, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον των Αραβο-Ελληνικών σχέσεων σε όλους τους εμπορικούς και επιχειρηματικούς τομείς’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ελεγχος ασφάλειας των φαρμάκων - Στήνεται στην Ελλάδα παρακλάδι ευρωπαϊκού Οργανισμού
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών
Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι του καφέ