Προβληματισμό προκάλεσαν οι αναφορές του υφυπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας της Πρέβεζας.

Κατά την επίσκεψή του, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ερωτήθηκε σχετικά με τις εφημερίες των Κέντρων Υγείας στην Πάργα και στο Καναλάκι. Είπε ότι στο Καναλάκι πλέον η εφημερία είναι συνεχής, ενώ για το κέντρο υγείας της Πάργας που λειτουργεί έως τις 15:00 είπε "αντιλαμβάνεστε πως η απόσταση της Πάργας είναι μικρότερη της απόστασης ενός προαστίου της Θεσσαλονίκης από το κέντρο".

Για το γεγονός πως έχουν χαθεί ζωές είπε πως "δεν έχει βάση αυτό ως επιχείρημα διότι η απόσταση είναι εξαιρετικά μικρή".

Κατά την επίσκεψή του στον ΟΚΑΝΑ, ο υφυπουργός είπε πως τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Πρέβεζας αναφορικά με την αδυναμία στελέχωσης ιατρικών υπηρεσιών, αντιμετωπίζουν όλα τα νομαρχιακά νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος πραγματοποίησε σήμερα διαδοχικές επισκέψεις σε μονάδες υγείας στον ν. Πρέβεζας ξεκινώντας από την Πάργα και το Καναλάκι.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την μονάδα ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα και φάνηκε να έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις.

Στο περιθώριο της επίσκεψης αυτής παραχώρησε δηλώσεις σε δημοσιογράφους ενώ απάντησε και σε ερωτήματα.

«Δίνεται η δυνατότητα σε όποιον έχει ένα πρόβλημα εξάρτησης να απευθυνθεί σε ανθρώπους που γνωρίζουν, να ακούσει συμβουλές τους και προτάσεις με το τι πρέπει να κάνει» είπε ο Υφυπουργός αναφερόμενος στον ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας τον οποίο χαρακτήρισε ως μια μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας, που έχει σχέση με τις εξαρτήσεις.

Και πρόσθεσε: «Μετά τις ευρωεκλογές ψηφίζουμε νόμο που θα αλλάξει εν γένει το τοπίο στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων δημιουργώντας τον εθνικό οργανισμό πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, βασικό στοιχείο του οποίου θα είναι η δημιουργία τέτοιων συμβουλευτικών σταθμών, πολυδύναμων κέντρων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Που εκτός την συμβουλευτική να μπορούν να κάνουν και καθοδήγηση και υποστήριξη των ενδιαφερομένων σε όλους τους τομείς των εξαρτήσεων».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει δέσμευση από πλευράς υπουργείου για καλυτέρευση των υπηρεσιών των ΚΥ είπε «Εννοείται. Ο βουλευτής έχει υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε».

Αναφορικά με την κατάσταση της υποστέλεχωσης του νοσοκομείου Πρέβεζας ο κ. Βαρτζόπουλος είπε: «Τα προβλήματα που έχει το νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν διαφέρουν σε τίποτε από τα προβλήματα που έχει κάθε νομαρχιακό νοσοκομείο σε όλη τη χώρα. Υπάρχει μια γενικότερη κατάσταση στο ΕΣΥ που λογώ της παλαιότητάς του και, εάν θέλετε δομής και λειτουργίας, που παραπέμπει σε άλλες εποχές και πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Έχει γίνει μη ελκυστικό για τους νέους γιατρούς. Γι αυτό και υπάρχουν οι καίριες νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου. Αλλάζουμε τις εργασιακές σχέσεις, δίνοντας την δυνατότητα στους εργαζομένους να έχουν πολλαπλές επιλογές και κατ αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να καταστήσουμε το όλο σύστημα περισσότερο ελκυστικό. Αντιλαμβάνεστε πως οποιαδήποτε θεσμική μεταρρυθμιστική παρέμβαση δεν είναι δυνατόν να αποδώσει ούτε εντός εβδομάδων ούτε εντός μηνών. Αλλά πρέπει να τις κάνουμε. Και τις κάνουμε και ελπίζουμε ότι θα έχουν αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν».

Στον ΟΚΑΝΑ τον κ. Βαρτζόπουλο υποδέχθηκε ο Γιώργος Χαραλαμπίδης, υπεύθυνος του κέντρου και εργαζόμενοι σε αυτό.

Ο Υφυπουργός συνοδεύονταν από τους βουλευτές Πρέβεζας Σπύρο Κυριάκη και Άρτας Γιώργο Στύλιο ενώ στην επίσκεψη στον ΟΚΑΝΑ παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Δράκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκος Σολδάτος.

Πηγές:
Prevezatoday

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γ. Παππάς στο iatronet.gr: Τι μας ανησυχεί με τη γρίπη των πτηνών
Νεότερες Εξελίξεις στην αρθροσκόπηση ώμου
ΦΣΘ: Δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταθρό στη μνήμη θύματος των Τεμπών