Εργαζόμενοι στο Κρατικό Νίκαιας απέτρεψαν αυτοκτονία ασθενούς. 

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το συμβάν έγινε χθες το μεσημέρι, στη γενική εφημερία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο ασθενής προσήλθε στα επείγοντα με ψυχιατρικά προβλήματα. Μετά τη διαλογή, κλήθηκαν οι φύλακες να τον συνοδεύσουν στο ιατρείο για ψυχιατρική εκτίμηση. Ιδού πώς ο κ. Γιαννάκος περιγράφει τη σκηνή:

"Στη διαδρομή και πάνω στην αερογέφυρα, έφυγε στο κενό με πρόθεση να αυτοκτονήσει. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι φύλακες τον έπιασαν από τα παντελόνια κρεμασμένο στο κενό, με αυτοθυσία και τον τράβηξαν πάνω στην αερογέφυρα.

Δέχτηκαν χτυπήματα μέχρι να τον ακινητοποιήσουν. Με τα χίλια ζόρια τον κατέβασαν στο φυλάκιο. Εκεί χαστούκισε συναδέλφους, τον περιόρισαν με γάζες.

Η αστυνομία που είχε κληθεί εν τω μεταξύ έφθασε στις 2.30 μ.μ. και έκανε προσαγωγή του ασθενούς στο αστυνομικό τμήμα. Ο ασθενής επέστρεψε συνοδεία αστυνομικών για ακούσια νοσηλεία στη ψυχιατρική.

Οι συνάδελφοι δεν είχαν καμία βοήθεια από τους εργολαβικούς φύλακες που συμπληρωματικά φυλάσσουν το νοσοκομείο. Εάν δεν ήταν οι συμβασιούχοι φύλακες του νοσοκομείου θα είχαμε μια νέα αυτοκτονία ασθενούς".

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θεραπευτικές εξελίξεις στα λεμφώματα non - Hodgkin
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας και η ανοικτή πληγή της καθημερινότητας
Συνταγογράφηση σκιαγραφικών από όλους