Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η θεματική βραδιά «Ορίζοντες υγείας…με το βλέμμα στο μέλλον. Ρομποτική και Καινοτομία στις υπηρεσίες του Ανθρώπου την εποχή του ΑΙ» που οργάνωσε η SK Congress, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, στον πλωτό χώρο εκδηλώσεων «Πλόες», στο Παλαιό Φάληρο.

Χαιρετισμό απηύθυναν από τον πολιτικό χώρο, η κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, εκπρόσωπος Προέδρου Ελληνικής Κυβέρνησης, η κα Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο κ. Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και ο κ. Βασίλης Σπανάκης, Υφυπουργός Εσωτερικών. Με μεγάλο ενδιαφέρον και θαυμασμό το εκλεκτό κοινό παρακολούθησε την παρουσίαση του αξιότιμου Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, Ομότιμου Διευθυντή Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA στο Παν/μιο Johns Hopkins και Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών. Τον Δρ. Σταμάτη Κριμιζή διαδέχτηκε ο αξιότιμος Δρ. Γεώργιος Χρούσος, Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κάτοχος της Έδρας UNESCO στην Εφηβική Ιατρική, ο οποίος τίμησε με την καίρια παρουσίασή του τη θεματική βραδιά.

Ακολούθησαν εξίσου σημαντικές ομιλίες από τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Πρόεδρο της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, Επιστημονικό Διευθυντή Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Διευθυντή Γενικής Ογκολογικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, τον Δρ. Σωτήριο Πράπα, Καρδιο χειρουργό, Διευθυντή της Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», τον Δρ. Πέτρο Δαμουλή, διακεκριμένο Καθηγητή, Οδοντίατρο - Περιοδοντολόγο, τον Δρ. Χρήστο Πανόπουλο, Παθολόγο - Ογκολόγο, Διευθυντή Ογκολογικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών, τον Δρ. Κωνσταντίνο Λαθουρά,  Χειρουργό Γυναικολογικής Κλινικής «Ιασώ», επίτημο Λέκτορα στο Imperial College  London, τον Δρ. Κωνσταντίνο Πάντο, Μαιευτήρα - Γυναικολόγο, Ιδρυτή και   Διευθυντή Κλινικής «Γένεσις Αθηνών» και τον Δρ. Ιωάννη Βακαλόπουλο, Ουρολόγο, Καθηγητή Ουρολογίας - Ανδρολογίας του Α.Π.Θ.. Παρευρέθηκαν επίσης, ο κ. Σταύρος Κατσικάδης, Managing Director της Lamda Marina Investments, ο κ. Σταύρος Πανούρης, Πρόεδρος της Κλινικής IASYS και της PAN HEALTH GROUP , o Δρ. Γεώργιος Χρονάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ιατρικών διαγνωστικών  κέντρων ΒΙΟΤΥΠΟΣ και η κα. Βασιλική Κορδερά, Πρόεδρος της εταιρείας «Bergmann Kord».

Η πλειάδα των εκλεκτών ομιλητών μετέδωσε γνώσεις και απόψεις στο κοινό μέσα από τις εμπεριστατωμένες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Δυναμική ήταν η πλατινένια χορηγία του Ομίλου «Υγεία». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που παρουσίασε η ηθοποιός-δημοσιογράφος Μαρία  Κωνσταντάκη, υπογραμμίστηκε η κρισιμότητα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η επιστήμη στις μέρες μας, εφόσον η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν πλέον μπει στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου και παρουσιάστηκαν με βαθιά επιστημονική γνώση και ταυτόχρονα με αμεσότητα, καινοτομίες, πρωτοπόρες λύσεις και τεχνικές που προσφέρουν αισιοδοξία και ελπίδα στην ανθρωπότητα. Στο τέλος της βραδιάς έγινε η επίσημη παρουσίαση της συλλεκτική έκδοσης της SK Congress.

«Ορίζοντες Υγείας» που αποτελεί μία πολύτιμη συλλογή αφιερωμάτων κορυφαίων ιατρών. Ακολούθησε η βράβευση της προέδρου της SK Congress κας Σωτηρίας  Κατσιμίχα από τον Δρ. Σωτήριο Πράπα, Διευθυντή της Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στα πλαίσια της αναγνώρισης του έργου της και της προσφοράς της στη διοργάνωση συνεδρίων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε ένα cocktail που έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες για το επίκαιρο και σημαντικό θέμα που ανέδειξε η θεματική βραδιά. Η SK Congress για άλλη μια φορά απέδειξε πως μπορεί και επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της στην διοργάνωση ξεχωριστών εκδηλώσεων προάγοντας το έργο προσωπικοτήτων σταθερά προσανατολισμένων στην καλλιέργεια της επιστήμης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Μεταξά": Οι πρώτες θεραπείες ογκολογικών ασθενών στο σπίτι τους
Πώς να μάθω στο παιδί μου να διαχειρίζεται το στρες
ECDC: Αυξημένη δραστηριότητα της CoViD στην Ευρώπη - Η εικόνα στην Ελλάδα