Ο Σύλλογος Πεταλούδα ολοκλήρωσε τον 1ο κύκλο της καμπάνιας «Φρόντισε ότι σε στηρίζει» που σαν στόχο είχε την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη χρόνια φλεβική νόσο και τη συννοσηρότητα με άλλες παθήσεις των κάτω άκρων.

Η καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κοινού πραγματοποιήθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από μικρές κωμοπόλεις μέχρι και μεγάλα αστικά κέντρα, εξυπηρετώντας 711 συμπολίτες μας.

Η κινητή μονάδα της Πεταλούδας, σε συνεργασία με εθελοντές αγγειοχειρουργούς ολοκλήρωσε τις επισκέψεις της στις περιοχές: Ελληνικό-Αργυρούπολη, Πύλη Τρικάλων, Αιγάλεω, Κοζάνη, Βέροια, Ελευσίνα, Νεμέα, Αλεξανδρούπολη και Πύλο Μεσσηνίας.

Η καμπάνια σε νούμερα:

✔     Εξετάστηκαν 711 άτομα εκ των οποίων οι 554 ήταν γυναίκες και οι 157 ήταν άντρες.

✔     Το ηλικιακό φάσμα των συμμετεχόντων ήταν: 3,7% οι κάτω από 40 ετών, 35,7% μεταξύ 40 και 60 ετών και 43,1% πάνω από 60 ετών.

✔     Στην περιφέρεια εξετάστηκαν 399 ασθενείς (56,1%), ενώ στο νομό Αττικής 312 (43,9%).

✔     Στην περιφέρεια σημειώθηκαν οι περισσότεροι ασθενείς που δεν είχαν ξανακάνει παρόμοια εξέταση σημειώνοντας το 58% (224 άτομα), έναντι αυτών των αστικών κέντρων 42% (177 άτομα).

✔     Σημαντικό ήταν επίσης το ποσοστό των ασθενών που έκαναν για πρώτη φορά εξέταση για τη φλεβική νόσο 59,2% (421 άτομα), εκ των οποίων τα 234 διαγνώστηκαν με κάποιο στάδιο φλεβικής νόσου.

✔     Η έρευνα βοήθησε 234 συμπολίτες μας να ανακαλύψουν κάποιο πρόβλημα στο φλεβικό τους σύστημα, που μέχρι πρότινος δεν είχε διαγνωστεί.

✔     Στην καμπάνια συμμετείχαν 11 εθελοντές αγγειοχειρουργοί που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

✔     Διανεμήθηκαν συνολικά 3.000 έντυπα για τη ενημέρωση του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαμαρτυρία για την επιβολή ποινών στον ιατρικό κόσμο και άμεση εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων
Καλοκαίρι και τροφοδηλητηριάσεις: Τι να προσέχετε
The Uniform of Hope: Τ. Μπλάτνικ και Breathe Hellas ξεκινούν καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία των νέων στην Ελλάδα