Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε την Πέμπτη τη Σύρο, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό και τον Διοικητή του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Κατά την επίσκεψη του, ο Υπουργός συναντήθηκε αρχικά με τον Δήμαρχο Σύρου Αλέξη Αθανασίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς, ενώ αργότερα μετέβη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κυκλάδων, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση εργασίας με θέμα τη λειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων των Κυκλάδων. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κυκλάδων Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, ο Διοικητής του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων Παναγιώτα Βούλγαρη, ο Διοικητής του Γ.Ν. Σύρου Νικόλαος Ρούσας και οι Βουλευτές Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας. Στην τρίωρη αυτή σύσκεψη συμμετείχαν επίσης είτε δια ζώσης είτε με τηλεδιάσκεψη οι δήμαρχοι των νησιών Σύρου, Νάξου, Πάρου, Μικρών Κυκλάδων, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Τήνου, Φολεγάνδρου, Αμοργού, Αντιπάρου, Θήρας, Ίου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, καθώς και εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας των νοσοκομείων και κέντρων υγείας των Κυκλάδων.

Στο τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία είχαμε μία συνολική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, με σχεδόν το σύνολο των δημοτικών αρχών και των παραγόντων όλων των νήσων των Κυκλάδων, που εξέθεσε ο καθένας τα προβλήματα του δικού του νησιού, αλλά και συνολικά τα προβλήματα της νησιωτικότητας όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας. Νομίζω ότι δόθηκαν πολλές απαντήσεις και εμείς καταγράψαμε πολλά πράγματα που έπρεπε να ακούσουμε. Πολλά πράγματα ξεκαθαρίστηκαν. Παρουσιάστηκε το σχέδιό μας για τις αεροδιακομιδές που πιστεύουμε ότι αναλυτικά θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες και δημόσια στον ελληνικό λαό. Εξηγήσαμε τα χρονοδιαγράμματα προσλήψεως. Πήραμε αποφάσεις για να ανοίξουμε θέσεις για προσλήψεις επικουρικών με μπλοκ παροχής υπηρεσιών σε διάφορα νησιά. Γενικά βάλαμε κάτω πολλά θέματα και νομίζω ότι έχουμε βάλει σε μία σειρά προς επίλυση πολλά ζητήματα του νησιωτικού χώρου των Κυκλάδων, όπου λόγω της γεωγραφίας έχει προβλήματα πολύ ειδικότερα. Δεσμευόμαστε ότι σύντομα θα είμαστε εδώ πάλι για να δούμε ότι αυτά τα οποία αποφασίσαμε σήμερα, έχουν μπει σε ένα στάδιο εφαρμογής ώστε να έχουν και οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες των Κυκλάδων πλήρη εμπιστοσύνη ότι το σύστημα υγείας είναι εδώ και λειτουργεί προς όφελος των συμπολιτών μας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αυξάνονται παγκοσμίως τα κρούσματα COVID-19
Πώς επηρεάζουν οι μετακομίσεις την ψυχική υγεία των παιδιών μελλοντικά [μελέτη]
Πώς η ώρα κατανάλωσης των γευμάτων αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους [μελέτη]