Η Tikun Olam Ελλάδος, η 1η* εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας, ανακοινώνει με υπερηφάνεια την ολοκλήρωση της εγκατάστασης νέου φωτοβολταϊκού συστήματος, στις πιστοποιημένες με EU-GMP, state-of-the-art εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στην Κόρινθο. Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις εταιρείες Greenvolt Next και Recom Repower, οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Η Tikun Olam Ελλάδος συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμες λύσεις παραμένοντας αφοσιωμένη στο φιλικότερο προς το περιβάλλον ενεργειακό μοντέλο λειτουργίας της, προωθώντας τους στόχους βιωσιμότητας της εταιρείας και μειώνοντας το ανθρακικό της αποτύπωμα.

Το νέο φωτοβολταϊκό σύστημα έχει ισχύ 662,2 kWp, τα οποία εξασφαλίζουν στην Tikun Olam Ελλάδος, την παραγωγή 886.100 kWh πράσινης ενέργειας ετησίως και αναμένεται να καλύψουν το 35% των ενεργειακών αναγκών του εργοστασίου με τρόπο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, αξιοποιώντας την ανεξάντλητη πηγή της ηλιακής ενέργειας. Το έργο αποτελεί μέρος της στρατηγικής δέσμευσης της Tikun Olam Ελλάδος για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Tikun Olam Ελλάδος, επέλεξε τη λύση Solar EPC – Risk Free της Greenvolt Next, η οποία της επιτρέπει τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και του ενεργειακού της κόστους, με την Greenvolt Next & την RECOM Repower να αναλαμβάνουν το σύνολο των διαδικασιών για την αδειοδότηση, τη μελέτη, τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διαχείριση του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση περιλαμβάνει 939 φωτοβολταϊκές μονάδες Recom Lion HJT 705Wp και 6 τριφασικούς μετατροπείς Recom Zeus 110kW της Recom Repower. Οι μονάδες Lion 705Wp, χάρη στην βελτιστοποιημένη τεχνολογία HJT που διαθέτουν, μεγιστοποιούν τη συλλογή ενέργειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ακόμα και σε συννεφιασμένες ημέρες. Ακόμη, ο ενσωματωμένος αλγόριθμος MPPT στους τριφασικούς μετατροπείς Zeus 110kW, παρέχει απόλυτο έλεγχο της φωτοβολταϊκής γεννήτριας.

Με την ολοκλήρωση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, η Tikun Olam Ελλάδος συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 346 τόνους ετησίως, μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, παραμένοντας προσηλωμένη στις αρχές της βιωσιμότητας που πρεσβεύει με το σύνολο της λειτουργίας της.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, Chief Operating Officer της Tikun Olam Ελλάδος, δήλωσε: «H υλοποίηση της εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού συστήματος σε συνεργασία με τη Greenvolt Next και τη Recom Repower, είναι ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του οράματος της Tikun Olam Ελλάδος για βιώσιμη ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύει την αφοσίωση μας για μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και υιοθέτηση πράσινων πρακτικών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Greenvolt Next και τη Recom Repower για τη συμβολή τους στο εγχείρημα αυτό».

Ο κ. Διονύσης Ανάργυρος, Εμπορικός Διευθυντής της Greenvolt Next δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Η συνεργασία μας με την Tikun Olam Ελλάδος αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η σύμπραξη μεταξύ εταιρειών μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Η αφοσίωση της Tikun Olam Ελλάδος στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αποστολή μας να προωθήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Tikun Olam Ελλάδος καθώς και όλες τις εταιρείες που μοιράζονται το όραμά μας για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη».

Τέλος, ο κ. Limparis Kevorkian, General Manager της Recom Repower, ανέφερε ότι: «Στη Recom Repower είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή την άριστη συνεργασία και την υλοποίηση του έργου των 662,2 kWp στον εργοστάσιο της Tikun Olam Ελλάδος στην Κόρινθο. Στο συγκεκριμένο έργο έχουν χρησιμοποιηθεί πάνελ Recom Lion HJT 705Wp καθώς και Recom Zeus Inverters 110kW. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Tikun Olam Ελλάδος και τη Greenvolt Next για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μας έδωσαν να υλοποιήσουμε ένα πραγματικά μοναδικό έργο, βάζοντας κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι στη βιώσιμη ανάπτυξη και σε ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 18 πρωτεΐνες που συνδέονται με την καρδιακή ανεπάρκεια και την αδυναμία
Η γήρανση και το δυναμικό εμφύτευσης των ευπλοειδών εμβρύων: Νέα δεδομένα
Προστασία των ασθενών με ρευματικές παθήσεις κατά τη διάρκεια του καύσωνα