Στην πειθαρχική δίωξη μίας γιατρού που υπηρετούσε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Χανίων (φυλακές Αγιάς – πρ. Κλειστό Κατάστημα ΚΡΗΤΗ-1) προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος” (Γ.Ν.Χ.), όπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ Χανίων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, η εν λόγω γιατρός είχε τοποθετηθεί στο Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο Φυλακών Χανίων, ωστόσο το τελευταίο διάστημα απουσίαζε κατ’ εξακολούθηση από την υπηρεσία της, είτε με νόμιμες άδειες, είτε όχι, αφήνοντας ουσιαστικά κενό ένα νευραλγικό πόστο, σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη και ιδιαίτερη κρατική δομή.

Για τη μακρόχρονη απουσία της από το εργασιακό πόστο, η διεύθυνση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Χανίων, είχε απευθυνθεί επανειλημμένως και εγγράφως στη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης ώστε να επιλυθεί το ζήτημα και να υπάρχει μόνιμα γιατρός στο ίδρυμα.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να εξετάσει την υπόθεση το ανώτατο αρμόδιο όργανο, το Δ.Σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος του Νομού, για το πειθαρχικό παράπτωμα αδικαιολόγητης απουσίας από την εργασία, κατά το διάστημα από τις 13/6 έως και τις 03/07/2024. Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χανίων αποφάσισε κατά πλειοψηφία, τη στέρηση μισθού δεκατριών (13) ημερών στην αναφερόμενη γιατρό. Παραπάνω ποινή, ίση με το διάστημα αδικαιολόγητης απουσίας της από τα καθήκοντά της, ζήτησαν ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Χανίων οι οποίοι και καταψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ειδικό Ιατρείο των φυλακών Αγιάς στελεχώθηκε πλήρως με τρία νέα άτομα, έπειτα από άμεση παρέμβαση της 7ης ΥΠΕ, στο περιθώριο της πειθαρχικής δίωξης που επιβλήθηκε.

Η συγκεκριμένη υπόθεση που φέρνει στο φως η ΕΡΤ Χανίων, έρχεται να προστεθεί στις απανωτές καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν από τους εργαζόμενους του σωφρονιστικού καταστήματος των Χανίων, που ζητούσαν μεταξύ άλλων την ενίσχυση του ιατρείου της φυλακής, καθώς είχε τεθεί επανειλημμένα θέμα ασφάλειας και κινδύνου της ανθρώπινης ζωής. Οι έγκλειστοι με ανακοινώσεις τους, από το 2022 είχαν κάνει γνωστό ότι το ιατρείο εκτός ότι απασχολούσε μόνο ένα άτομο, πολλές φορές καλούνταν να συνδράμουν σε περιστατικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι.

Πηγές:
euro2day, ΕΡΤ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συναγερμός ΠΟΥ για έξαρση Covid εν μέσω πτώσης των εμβολιασμών
Προειδοποίηση ΠΟΥ για ένα ''υπερμολυσματικό'' υπερ-βακτήριο
Η κετογονική δίαιτα είναι πιθανόν  βλαβερή για τον οργανισμό [μελέτη]