Το Ψυχιατρικό Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Αρίστος Περρής.

Η επίσκεψη υλοποιήθηκε με σκοπό την έναρξη εφαρμογής των σχετικών διατάξεων του Νόμου περί ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, που υπερψηφίστηκε προ ημερών από την Ελληνική Βουλή.

Όπως προβλέπεται πλέον από τον Ν.5129/2024, ενισχύεται και εξειδικεύεται ο τρόπος λειτουργίας του Ψυχιατρικού Καταστήματος του Κορυδαλλού, με την εποπτεία να περιέρχεται σε φορέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ουσιαστική επιστημονική ενίσχυση και αναβάθμιση του έργου, που επιτελείται. Άμεσος στόχος είναι το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα για όλους τους κρατούμενους, που έχουν ανάγκη ψυχιατρικής περίθαλψης.

Η ενίσχυση του Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού, όπως επίσης και των υπόλοιπων Σωφρονιστικών Καταστημάτων της χώρας, με εξειδικευμένο προσωπικό, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εκκινεί αμέσως με τη σύσταση κοινών ομάδων εργασίας των συναρμοδίων Υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, ενώ πρόκειται, να ακολουθήσει η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Επιπλέον θα υπάρξει σύντομα η δυνατότητα τηλεψυχιατρικής υποστήριξης του συνόλου των Σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας με προοπτική την δημιουργία ψυχιατρικών ιατρείων και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ένα έκαστο αυτών.

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος δήλωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης: «Σε άμεσο και συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σε εφαρμογή του νέου Νόμου για την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης επιχειρούμε την ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε όλους τους κρατουμένους.

Σε πρώτη φάση ενισχύουμε την εύρυθμη και ποιοτική λειτουργία του Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού. Θα υπάρξει εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο σύνολο των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της χώρας. Για εμάς είναι πάντοτε στο επίκεντρο ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Δεν θα αφήσουμε κανέναν κρατούμενο, που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε ζήτημα Ψυχικής Υγείας χωρίς την περίθαλψη και βοήθεια, που χρειάζεται»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανακαλύφθηκαν μοριακά αίτια της διάρροιας λόγω COVID-19
Πώς επιλέγουμε ανάμεσα σε άσκηση και αδράνεια
Υποσχόμενα αποτελέσματα δοκιμής νέου φαρμάκου για τη νόσο Guillain-Barré