Περισσότεροι από 1 στους 4 Αμερικανούς 50 ετών και άνω είναι πλέον φροντιστές, φροντίζοντας τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο που έχει πρόβλημα υγείας ή αναπηρία, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Συνολικά, το 30% όλων των ανθρώπων στα 50 και 60 παρέχουν φροντίδα σε τουλάχιστον ένα άτομο, σύμφωνα με την Εθνική Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για την Υγιή Γήρανση.

Συγκριτικά, μόνο το 23% των ατόμων άνω των 65 είναι φροντιστές, δείχνουν τα αποτελέσματα.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι 1 στους 10 φροντιστές 50 και 60 ετών ασχολείται με τη φροντίδα τριών ή περισσότερων ατόμων.

«Σε εθνικό επίπεδο, αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι η φροντίδα της οικογένειας και των φίλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας επιβαρύνει άνισα άτομα ηλικίας 50 και 60 ετών και γυναίκες», δήλωσε η Sarah Patterson.

Περίπου το 32% των γυναικών ηλικίας 50 ετών και άνω φροντίζουν κάποιον, σε σύγκριση με το 22% των ανδρών στην ίδια ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση έδωσε επίσης περισσότερες πληροφορίες για το ποιος χρειάζεται  αυτή τη φροντίδα.

Περίπου το 23% των φροντιστών φροντίζει κάποιον με διανοητική ή αναπτυξιακή αναπηρία, ενώ το 66% φροντίζει έναν ηλικιωμένο με πρόβλημα υγείας ή αναπηρία.

Η πιο κοινή ανησυχία για την υγεία που απαιτούσε φροντίδα ήταν ένα πρόβλημα σωματικής αναπηρίας ή κινητικότητας, που επηρεάζει το 59% όσων χρειάζονται φροντίδα.

Τα επόμενα πιο συνήθη ήταν προβλήματα μνήμης ή σκέψης, που επηρεάζουν το 42%, τα προβλήματα όρασης ή ακοής σε ποσοστό 28% και προβλήματα ψυχικής υγείας σε ποσοστό 22%.

Όταν ρωτήθηκαν ποιος πρέπει να καλύψει το κόστος της φροντίδας, το 45% των ατόμων ηλικίας 50 ετών και άνω θεώρησαν ότι η κυβέρνηση πρώτα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα, ενώ το 27% είπε ότι το άτομο που λαμβάνει φροντίδα θα πρέπει να πληρώσει. Περίπου το 18% είπε ότι θα έπρεπε να είναι οικογένεια ή φίλοι.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι το 61% των φροντιστών δεν γνώριζε για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες για τη Γήρανση, οι οποίες είναι τοπικές ή περιφερειακές ομάδες που προσφέρουν υποστήριξη σε φροντιστές, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Ελπίζουμε ότι αυτά τα δεδομένα θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και άλλους να καταλάβουν ποιος παρέχει φροντίδα», δήλωσε ο Δρ Τζέφρι Κούλγκρεν.

Η έρευνα διεξήχθη σε σχεδόν 3.400 άτομα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 900 φροντιστών. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αίμα του ομφάλιου λώρου μπορεί να αποκαλύψει τον κίνδυνο ενός παιδιού να εμφανίσει αυτισμό [μελέτη]
Δύο νέα κρούσματα πανώλης των αιγοπροβάτων στην Αιτωλοακαρνανία
Ο ΕΕΣ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας με μεγάλη δράση στην Πλατεία Συντάγματος