Επανέρχεται το υπουργείο Υγείας στο θέμα της ένταξης σε ιατρική ειδικότητα με βάση πανελλαδικές εξετάσεις και όχι επετηρίδα.

Το θέμα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών και το υπουργείο Υγείας είχε αποσύρει τον περασμένο Ιούνιο τη σχετική διάταξη.

Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, με νέα απόφαση καταργείται η υπ’ αριθμ. πρωτ. Α1β/Γ.Π.οικ. 25299/02.05.2024 Απόφαση, με θέμα Συγκρότηση και ορισμός μελών στην Εθνική Επιτροπή Επιλογής για έναρξη Ειδικότητας, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Με σημερινές αποφάσεις, ωστόσο, αναρτήθηκαν τα ονόματα των καθηγητών που συμμετέχουν στις εξεταστικές επιτροπές ιατρικών και οδοντιατρικών ειδικοτήτων, με έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονικη, με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεςι.

Όπως αναφέρονται στις αποφάσεις του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, που παρατίθενται πιο κάτω, οι εν λόγω επιτροπές έχουν θητεία ενός έτους, από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 έως την 31η Αυγούστου 2021.

Στις 42 επιτροπές της Αθήνας συμμετέχουν συνολικά 126 τακτικά μέλη και 126 αναπληρωματικά, ενώ στις 34 επιτροπές της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν 102 τακτικά και 102 αναπληρωματικά μέλη.

Όπως διευκρινίζεται, οι εξεταστικές επιτροπές για τις ιατρικές ειδικότητες της Αλλεργιολογίας, της Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος, της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (ιατρική και οδοντιατρική ειδικότητα), της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης της Δημόσιας Υγείας - Κοινωνικής Ιατρικής και των οδοντιατρικών ειδικοτήτων της Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Ειδικής Φροντίδας και της Χειρουργικής Στόματος, με έδρα την Αθήνα, ορίζονται αρμόδιες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων των αντίστοιχων ειδικοτήτων και για την έδρα της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης κατά Πολάκη: Τι έχει να πει για τις απευθείας αναθέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ;
Οι "αγωνιστές του Σαββατοκύριακου" έχουν καλύτερη εγκεφαλική υγεία από όσους ασκούνται όλη την εβδομάδα
Πολάκης κατά Λινού: Στήσατε μηχανή για διασπάθιση εκατομμυρίων δημόσιου χρήματος