Τα ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καταδικάζει τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίας σε όλη τη χώρα σε βάρος υγειονομικών την ώρα της δουλειάς τους, με πρόσφατο παράδειγμα το βίαιο περιστατικό στην Ορθοπαιδική κλινική του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σες βάρος του διευθυντή της κλινικής από συνοδό ασθενούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΝΙΘ, η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ με ευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, τα εξαντλητικά ωράρια και η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών, οι πολύωρες αναμονές και η αγανάκτηση των ασθενών - όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που πυροδοτεί ακραίες καταστάσεις και τέτοιου είδους περιστατικά βίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Ηθικός αυτουργός είναι ο Υπουργός Υγείας που συκοφαντεί νυχθημερόν στην κοινή γνώμη τους γιατρούς του ΕΣΥ ως “ανθρωπάκια και τεμπέληδες”, αλλά και συνολικά η κυβέρνηση που καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και στοχοποιεί τους υγειονομικούς ως υπεύθυνους για τα χάλια του ΕΣΥ.

Αυτό μαζί με πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά αποδεικνύουν εκτός των άλλων ότι η πρόσφατη πολυδιαφημισμένη αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, όσον αφορά στη «διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας νοσηλευτικών ιδρυμάτων», κάθε άλλο παρά προστάτευσε τους υγειονομικούς – θύματα επιθέσεων.

Η κυβέρνηση να πάρει επιτέλους μέτρα πρόληψης και ουσιαστικής προστασίας από τέτοια φαινόμενα!

Απαιτούμε :

Την πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού φύλαξης σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για την ασφαλή άσκηση του έργου μας.

Η Διοίκηση του Γ.Ν Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης να αναλάβει άμεσα όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες σχετικά με το καταγγελλόμενο περιστατικό.

Μόνιμες και μαζικές προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα Νοσοκομεία και Κ.Υ. της Θεσσαλονίκης.

Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων συνθηκών (σύγχρονες υποδομές, μέσα) για την ανάδειξη του επιστημονικού έργου και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς όλο το λαό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης κατά Πολάκη: Τι έχει να πει για τις απευθείας αναθέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ;
Οι "αγωνιστές του Σαββατοκύριακου" έχουν καλύτερη εγκεφαλική υγεία από όσους ασκούνται όλη την εβδομάδα
Πολάκης κατά Λινού: Στήσατε μηχανή για διασπάθιση εκατομμυρίων δημόσιου χρήματος