Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Ελιτούρ, με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Πρόεδρος της Ελιτούρ και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης επαναδιατύπωσε τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας για την προώθηση της Ελλάδας ως πρωτοπόρου προορισμού για τον τουρισμό υγείας & ευεξίας στο διεθνές προσκήνιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης έθεσε εκ νέου προς τον Υπουργό Υγείας, μια σειρά από προτάσεις, που θα ενισχύσουν τον Τουρισμό Υγείας & Ευεξίας στην Ελλάδα και οι οποίες αφορούν τον Αναπτυξιακό Νόμο, την λειτουργία πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας εντός Ξενοδοχειακών μονάδων 4 & 5 αστέρων με συγκεκριμένες πιστοποιήσεις και προδιαγραφές, το Μητρώο Παρόχων Τουρισμού Υγείας & Ευεξίας, καθώς και την Αδειοδότηση των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) και για άλλες ειδικότητες πέραν αυτών που μπορούν σήμερα να αδειοδοτηθούν.

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της Ιατρικής Βίζας (Medi Visa), όπου πριν λίγο διάστημα είχε κάνει αίτημα και στον αρμόδιο επί του θέματος, Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη,  για την επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος, καθώς η Ιατρική Βίζα θα είναι μια βραχυπρόθεσμη βίζα που θα παρέχεται αποκλειστικά για σκοπούς ιατρικής περίθαλψης. Ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης με τη σειρά του διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ελιτούρ, πως το θέμα της Ιατρικής Βίζας θα έχει θετικό αποτέλεσμα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στις δράσεις της Ελιτούρ που θα συνεχιστούν και προσκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί στις 21-21 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης κατά Πολάκη: Τι έχει να πει για τις απευθείας αναθέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ;
Οι "αγωνιστές του Σαββατοκύριακου" έχουν καλύτερη εγκεφαλική υγεία από όσους ασκούνται όλη την εβδομάδα
Πολάκης κατά Λινού: Στήσατε μηχανή για διασπάθιση εκατομμυρίων δημόσιου χρήματος