Οκτώ στρογγυλά τραπέζια και ομιλίες επιστημονικού ενδιαφέροντος θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου του ΣΥΦΑΚ «Φαρμακείο: Υπηρεσίες Υγείας, Ομορφιάς & Ευεξίας στην ΑΙ Εποχή», που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024, στο ξενοδοχείο Atlantis, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το συνέδριο διοργανώνουν ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου & Κρήτης (ΣΥ.Φ.Α.Κ.) και η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να προωθήσει την επαγγελματική ανάπτυξη και ενημέρωση των Φαρμακοποιών και Βοηθών Φαρμακείων, να προάγει την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των τμημάτων της φαρμακευτικής αγοράς και να ενισχύσει τη διεπιστημονικότητα και τη συνεργασία  μεταξύ των επαγγελματιών υγείας.

Την εναρκτήρια ομιλία, με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη και νέα θεραπευτικά προϊόντα», θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας & Νανοτεχνολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει ενότητες όπως:

  • Τεχνητή Νοημοσύνη στο φαρμακείο του μέλλοντος
  • Υπηρεσίες Υγείας προς τους πολίτες και η σημασία της συνεργασίας των υγειονομικών
  • Καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα
  • Σχέσεις φαρμακοποιού - ασθενή στον ψηφιακό κόσμο
  • Marketing/Management φαρμακείου

Ξεχωριστή στιγμή για το συνέδριο θα αποτελέσει το στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Οι Κρίκοι της Αλυσίδας του Φαρμάκου στη Νέα Εποχή: προκλήσεις & ευκαιρίες», το οποίο θα συντονίσει ο κ. Δημήτρης Αλιμπέρτης, Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΣΥ.Φ.Α.Κ. και στο οποίο συμμετέχουν οι κ.κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Πρόεδρος ΕΟΦ, Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk Hellas, Βασίλης Πενταφράγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΕΦ, Ιάκωβος Μιχαλίτσης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου ΕΦΕΧ, Γενικός Διευθυντής Bausch+Lomb, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Βαλκάνια & Ν. Αφρική, και Χαράλαμπος Κετσιμπάσης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΥ.Φ.Α.Κ. Παρέμβαση θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Βασίλης Μπιρλιράκης.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη Α’ Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για «Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση», με εισαγωγική ομιλία από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό.  

Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα βραβευθούν από τον Όμιλο ΣΥ.Φ.Α.Κ.:

  • ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας, για την προσφορά του στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Στη βράβευση του Υφυπουργού θα συμμετέχουν ακόμη ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου.
  • ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ, για τη συνολική προσφορά του στη φαρμακευτική αγορά, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη δημιουργία του φαρμακείου της οικογένειας Γιαννακόπουλου.

Για να κάνετε την εγγραφή σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου syfak-congress.gr. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: 24 νέα κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου - 3 θάνατοι
Πόσο μπορεί να βελτιώσει η μπανάνα την ποιότητα του ύπνου
Ο καρδιακός κίνδυνος αυξάνεται σημαντικά στις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση [μελέτη]