Πειθαρχική ποινή καταγγέλλεται ότι επιβλήθηκε σε αγγειοχειρουργό του νοσοκομείου Καβάλας, επειδή είχε επισημάνει ελλείψεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αυτό επισημαίνεται σε επιστολή της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας επέβαλε πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού σε γιατρό επιμελητή αγγειοχειρουργό, επειδή ο συνάδελφος πριν μήνες είχε αναφερθεί δημόσια σε προβλήματα, ελλείψεις και δυσλειτουργίες του νοσοκομείου σε βάρος των ασθενών που αφορούσαν τον αγγειογράφο και την λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής μονάδας.

Αυτό το νέο κρούσμα αυταρχισμού εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας τρομοκράτησης και φίμωσης των υγειονομικών του ΕΣΥ, όπως και οι 'εντολές' φίμωσης από διάφορους διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων. Αποδεικνύεται περίτρανα πως αυτή η «επιχείρηση» φίμωσης και τρομοκράτησης αφορά όλους/ες τους/τις νοσοκομειακούς γιατρούς και λοιπούς/ές υγειονομικούς και όχι μόνο κάποιους 'συνδικαλιστές'.

Επίσης αποδεικνύεται περίτρανα πόσο ψευδεπίγραφο είναι το αφήγημα Γεωργιάδη πως δήθεν ενάντια στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική αντιδρούν μόνο «κάτι λίγοι κομματικοί εγκάθετοι που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των υγειονομικών». Η γενική 'επιχείρηση' τρομοκράτησης και φίμωσης δείχνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή τον πανικό των κυβερνώντων από το γεγονός πως είναι οικουμενική η οργή υγειονομικών και ασθενών - χρηστών Υγείας ενάντια στην άθλια πολιτική διάλυσης - ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης των πάντων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της 'ποινής' που 'επιβλήθηκε' στον συνάδελφο.

Δηλώνουμε την αμέριστη συναδελφική και νομική μας συμπαράσταση. Σε συνεννόηση με τον συνάδελφο δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε ένδικα μέσα ενάντια στον διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας αλλά και ενάντια στον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, αν ο τελευταίος δεν ακυρώσει την 'ποινή' όπως αυτονόητα οφείλει".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μπανάνες, βρώμη και γιαούρτι συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε παιδιά με προδιάθεση
Κίνδυνος νοσηλείας για αναπνευστικές παθήσεις από μακρά έκθεση σε ατμοσφαιρική ρύπανση
Ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ ΣΥΝδράμει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών της Αττικής