Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη της διήμερης υβριδικής εκδήλωσης InnoHealth Forum 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST και online. Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση με κύριους θεματικούς πυλώνες την υγεία, το φάρμακο, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Το InnoHealth Forum αποτελεί ήδη θεσμό και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο ανάγοντας τη Λάρισα και τη Θεσσαλία σε πόλο έλξης για πλήθος συμμετεχόντων του χώρου της υγείας, των επιχειρήσεων και της έρευνας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν ως κύριοι ομιλητές στη θεματική ενότητα “Επενδύσεις για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας”, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, στις 18:00.

Ιδιώτες, επιχειρήσεις, startups εταιρείες, ερευνητές, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, επενδυτές, ακαδημαϊκοί και σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν ευκαιρίες δικτύωσης, συνεργειών, συνεργασιών και χρηματοδότησης μέσα από ένα σύνολο παράλληλων δράσεων: Match4Health 2024 event,  θεματικές ενότητες με ομιλίες και παρουσιάσεις,  έκθεση με 25 εκθέτες και Μαραθώνιο Καινοτομίας.

Κύριος στόχος του InnoHealth Forum 2024 είναι να λειτουργήσει ως  μία σημαντική πλατφόρμα διαλόγου με στόχο την ανταλλαγή γνώσης και την προώθηση της καινοτομίας για παρόχους και χρήστες των υπηρεσιών και προϊόντων υγείας και φαρμάκου. Η σημαντικότητα της εκδήλωσης έγκειται αφενός στο πλήθος των παράλληλων δράσεων, αφετέρου στη συμμετοχή σημαντικών χορηγών, εκθετών και ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ασημένιοι χορηγοί της εκδήλωσης είναι: η Novartis, η Computer Solutions, η iKnowHealth, η Unipharma. Αργυροί χορηγοί της εκδήλωσης είναι : η επιχείρηση ΠΑΠΟΥΔΗΣ-Ιατρικός Εξοπλισμός, το διαγνωστικό εργαστήριο  βιοέλεγχος, το ταξιδιωτικό γραφείο LATRAVEL, η εταιρεία uni.systems, η εταιρεία πληροφορικής gnomon informatics, η επιχείρηση Zafiropoulos SA και η εταιρεία ΗBio.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ως εκθέτες θα συμμετέχουν οι εταιρείες Papapostolou Heathcare Technologies,  eligence powered by Maggioli,  η ερευνητική ομάδα biobank.cy του Πανεπιστήμιο Κύπρου, η εταιρεία Μedis SA, η εταιρεία  cordia, η εταιρεία aisthesis medical, η ερευνητική ομάδα i-SENSE Group, η εταιρεία τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Foodoxys και η Ainigma Technologies.

Το InnoHealth Forum 2024 διοργανώνεται από το Πάρκο Καινοτομίας JOIST και τον ευρωπαϊκό κόμβο ψηφιακής καινοτομίας (ΕΚΨΚ) στην υγεία Health Hub. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, o ΕΚΨΚ smartHEALTH, το  ΙΤΕ και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι το eit Health , ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, το Πολυτεχνείο Κρήτης,ο οργανισμός HETiA , η εταιρεία Κinno και το κέντρο ικανοτήτων Pytheia.

Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας  στο InnoHealth Forum 2024, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο: +30 2410 234422.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ι. Τσίμαρης: Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη συνιστά"κόλαφο" για τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ
Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας 2024: Ανοικτή ενημερωτική δράση στο κέντρο της Αθήνας
Το γέλιο… αντίδοτο στην ξηροφθαλμία [μελέτη]