Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον υπουργό  Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταικούρα, τη γενική γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη, τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη και τον βουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργο Κοτρωνιά, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Κατά την επίσκεψή του στο Γ.Ν. Λαμίας, ο κ. Γεωργιάδης επιθεώρησε τις εργασίες στο υπό ανέγερση έργο της Ογκολογικής Κλινικής και ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ανδρέα Κολοκυθά για την πορεία υλοποίησής του. Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ταχύτατους ρυθμούς που κατασκευάζεται η νέα Ογκολογική Κλινική, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα της υγείας.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να το εγκρίνω ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης τότε. Και έχω την εξαιρετική ευτυχία να παρακολουθώ το έργο από την πρώτη μέρα που έγινα Υπουργός Υγείας. Θέλω να ξέρει ο κόσμος της Φθιώτιδος ότι το έργο αυτό δεν είναι απλώς το μεγαλύτερο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Υγείας σε επίπεδο υποδομών, αλλά είναι και το σπουδαιότερο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί έργα συνολικής αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ για υποδομές του ΕΣΥ στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Αύριο, βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση ο διαγωνισμός για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς σκοπός μας είναι με το που θα παραδοθεί το κτίριο σε χρόνο μηδέν

να έχει και τον εξοπλισμό και το προσωπικό ώστε αμέσως να τεθεί σε λειτουργία. Η Λαμία θα φιλοξενεί την καλύτερη Ογκολογική Κλινική της Κεντρικής Ελλάδος. Θα εξυπηρετεί προφανώς μια περιοχή πολύ ευρύτερη της Λαμίας ως προς τους ογκολογικούς ασθενείς και τη φροντίδα τους. Με αυτό τον τρόπο το νοσοκομείο της Λαμίας μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πόλο έλξης για τις υπηρεσίες υγείας σε μια πολύ μεγάλη περιοχή της Ελλάδος. Μην το δείτε σαν μια απλή αναβάθμιση. Με αυτό το έργο, το νοσοκομείο της Λαμίας αλλάζει κατηγορία, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λαμία, ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών και με τον Δήμαρχο Λαμίας κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχική υγεία: Συμβουλές για άνδρες
Η καρδιακή αρρυθμία αντιμετωπίζεται με ακτινοβολία
Ο ΙΣΑ καταδικάζει κάθε παραβατική συμπεριφορά μελών του